Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, discurs la evenimentul care 'a scos-o din minţi' pe Macovei: 'Sunt foarte recunoscător că aţi avut curajul să mă invitaţi' (VIDEO)

ponta ue

Victor Ponta a susţinut un discurs, joi, 22 martie, la Bruxelles, într-un cadrul unui eveniment intitulat "Un viitor pentru Europa", organizat de Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ACRE). Invitarea fostului premier la eveniment a fost motivul invocat de eurodeputata Monica Macovei pentru plecarea din ACRE. Ponta nu a ratat ocazia de a trimite săgeţi către Macovei chiar în discursul de la Bruxelles.

"Nu sunt tocmai în mediul în care sunt obişnuit. Trebuie să mărturisesc: timp de 15 ani am fost membru al Partidului Social Democrat din România. Nimeni nu este perfect. (...) În fiecare zi când eram prim-ministru eram acuzat de politic de dreapta. (...) Vă sunt foarte recunoscător că aţi avut curajul să mă invitaţi aici. Sunt pe deplin conştient că o distinsă doamnă europarlamentar din România aproape că va acuzat că aţi lăsat diavolul să intre în familia voastră. Sunt încrezător că ştiţi cum să-l trataţi pe diavol şi uneori chiar îl puteţi face să se răzgândească", a afirmat Victor Ponta.

Vezi şi: Ingredientul secret: Ce trebuie să pui în cafea pentru a slăbi

Victor Ponta a susţinut nevoia continuării proiectului european, însă nu fără asumarea unor responsabilităţi şi cu reforme importante.

"Cred că UE trebuie să fie construcţia politică a viitorului. Este cea mai bună modalitate prin care ţările noastre se pot dezvolta. Nu este o opinie sentimentală, ci una pragmatică. Vin dintr-o ţară în care mulţi oameni sunt frustraţi de UE, de birocraţia UE, de lipsa de eficienţă. Dar, chiar şi aşa, dacă am organiza mâine un referendum, 90% dintre români ar vrea să rămână în UE, pentru că suntem oameni deştepţi. Da, trebuie să schimbăm unele lucruri, dar soluţia nu este să ne despărţim", a afirmat fostul premier.

Ponta s-a referit şi la reformele care trebuie să vină din partea unor formaţiuni europene precum ACRE şi ALDE, dar şi din partea unor mişcări naţionale precum En Marche, în dauna vechilor înţelegeri între PPE şi PES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.