Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, episod SPUMOS: cum a ajuns Liviu Dragnea mare șef în PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea ponta

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, a declarat, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, că înainte de a fi ales președinte al partidului, în 2010, a avut o negociere cu Liviu Dragnea și au ajuns la un acord, ca în cazul în care el va câștiga în fața lui Mircea Geoană, Dragnea să devină președinte executiv, iar Victor Ponta premier.

”Înainte de Congresul din 2010, Liviu Dragnea era în Brazilia. Nu știu, e casa lui, îi place lui acolo. El a aterizat în săptămâna cu Congresul și l-a înșfăcat Sebi Ghiță de la aeroport și i-a zis să vină să vorbească și cu mine. Ne-am întâlnit și eu i-am zis atunci să încercăm să reconstruim PSD-ul și am făcut o înțelegere ca eu să fiu prim-ministru, iar el să fie președinte executiv. Eu m-am pregătit trei ani de zile să ajung premier, în fiecare după amiază luam prânzuri, în care învățam ce înseamnă că fi premier, pentru că asta nu e ceva cu care vi de acasă.

Ce mă șochează pe mine, dincolo de lupta pentru putere. Pe mine mă șochează asta cu ștersul istoriei. Năstase s-a certat cu Iliescu, eu m-am certat cu Geoană, dar fiecare a trecut peste și au fost reconcilieri.

Dragnea a fost primul care a rupt asta și el consideră că a fost primul la PSD. Eu, Iliescu, Geoană, Năstase toți am avut obsesia să arătăm că PSD-ul nu este comunist, să arătăm că avem deschidere către Occident, să ne întâlnim cu lideri străini, să vorbim limbi străine. Dragnea nu vrea acest lucru, a izolat partidul, iar la ultimul Congres a fost mai rău ca la Congresul comuniștilor. PSD-ul a ajuns un fel de FIDESZ și PIS, dar de Teleorman”, a declarat Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.