Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta face încă o numire CONTROVERSATĂ

victor ponta guvern

Premierul Victor Ponta a făcut o nouă numire controversată! Senatorul PSD Adrian Anghel, care în decembrie a avut probleme de avizare pentru funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în noul Guvern, a fost numit, marţi, de premierul Victor Ponta în postul de consilier onorific în domeniul dialogului cu românii din Statele Unite ale Americii.

Activitatea acestuia în calitate de consilier al prim-ministrului nu va fi remunerată.

Adrian Anghel a fost ales parlamentar în circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul în afara României şi a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Suedia, Portugalia, Peru, precum şi în grupul pro-America.

El a fost director general al MTV România şi a devenit membru PSD în 2000, fiind preşedinte executiv al PSD Diaspora.

La sfârşitul anului trecut, la audierile din comisiile reunite pentru diaspora din Parlament privind ocuparea postului de ministru pentru Românii de Pretutindeni, Adrian Anghel a fost votat de parlamentari cu 12 voturi ”pentru”, 8 voturi ”împotrivă” şi 4 abţineri. După încheierea audierilor, el le-a spus jurnaliştilor că a primit aviz favorabil.

Pe de altă parte, parlamentarii opoziţiei Eugen Tomac şi Mircea Dolha au afirmat că, potrivit procedurilor, Anghel ar fi avut nevoie de 13 voturi "pentru", ca să fie validat favorabil în comisii.

După verificări, Mircea Lubanovici, preşedintele comisiei pentru românii din afara graniţelor, a declarat că s-a stabilit că au votat 24 de parlamentari, astfel că Adrian Anghel a primit un aviz negativ pentru portofoliul de ministru, scrie mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.