Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta forţează proiectul Codului fiscal prin proceduri ilegale

04_Ialomitianu_05_Mediafax

Şedinţa de guvern extraordinară în cadrul căreia s-a prezentat proiectul de modificare a Codului fiscal a devoalat imediat scopul principal al acestei şedinţe - oportunităţile de imagine pentru presă şi nimic mai mult. Altfel spus, întreaga campanie pe care o coordonează Victor Ponta în jurul aşa-zisei reforme fiscale nu este decât o campanie de imagine costisitoare pentru români, prin care Victor Ponta vinde iluzii atât consumatorilor, cât şi agenţilor economici care aşteaptă de astăzi măsuri de relaxare fiscală şi nu din anul 2017 sau 2020.

Chiar dacă şi-a propus să beneficieze de camerele luat vederi care s-au înghesuit să-i difuzeze discursul, Victor Ponta s-a deconspirat în legătură cu procedurile ilegale prin care vrea să impună proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal. Atragem atenţia asupra faptului că un aspect legal a fost trecut cu vederea şi anume faptul că proiectul supus dezbaterii nu a avut avizul niciunui minister care va fi afectat de aceste modificări. Dimpotrivă, înainte de prezentarea proiectului, Victor Ponta a început să pună presiune directă asupra miniştrilor de resort pentru a-i aviza pe orbeşte proiectul, chiar dacă aceste ministere nu au efectuat studii de impact asupra implementării unor măsuri pe care încă nu le cunosc. Altfel spus, pe Victor Ponta nu-l interesează care este impactul măsurilor asupra principalelor instituţii care vor trebui să le implementeze şi dacă acestea vor putea fi implementate: pensii, sănătate, administraţie publică, fiind necesare avizele prealabile ale ministerelor de resort şi nu după ce sunt puse în faţa faptului împlinit. Victor Ponta încă nu a aflat că o modificare la codul fiscal implică modificări instituţionale şi chiar legislative, fără de care întreg sistemul bugetar poate fi bulversat. Există riscul ca anumiţi contribuabili, care-şi onorează obligaţiile fiscale să nu beneficieze de pensii sau de asigurări de sănătate.

Faptul că Victor Ponta discută proiectul de modificare a Codului fiscal fără a avea avizele necesare, arată nu doar superficialitatea cu care ne-am obişnuit, ci şi lipsa de intenţie a acestuia în a implementa măsurile enunţate. De fapt, Victor Ponta a demonstrat în ultimele două luni că nu doreşte niciun fel de măsură de relaxare fiscală, respingând în Parlament toate propunerile legislative ale PNL prvind unele măsuri de realaxare fiscală. Mai mult, în punctele de vedere ale Guvernului, prim-ministru Victor Ponta îi comunica deputatului Victor Ponta că măsurile de relaxare fiscală nu sunt posibile pentru că nu există resurse necesare de compensare a impactului bugetar. Pe cine oare să mai credem?

Chiar dacă Victor Ponta are un singur obiectiv legat de acest proiect, acela de a câştiga simpatie populară prin minciuni calificate, vreau să avertizez că ar fi un dezastru ca Victor Ponta să-şi angajeze răspunderea în Parlament asupra acestui proiect, fără ca instituţiile abilitate să-l implementeze să-şi dea avizul prealabil şi să formuleze observaţiile privind posibilele dificultăţi care ar putea fi întâmpinate.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.