Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta intervine în scandalul finanțării Muntelui Athos, însă omite o informație

Fostul premier al României, Victor Ponta, se arată scandalizat de faptul că reprezentanții USR-PLUS au refuzat să voteze finanțarea schiturilor românești de pe Muntele Athos din Grecia. Ceea ce spune Ponta - „în loc trebuie pus OMUL NOU - de data aceasta omul nou userist ( in anii 50 era omul nou comunist - in fond acelasi lucru)” este în fond corect, dar nu respectă adevărul istoric până la capăt.

„NU calugarii - ci PROSTIA si IGNORANTA unor reprezentanti ai USR !

Manastirile de pe Sfantul Munte Athos sunt sprijinite de credinciosi si de statele ortodoxe care au asezaminte si calugari / dincolo de credinta , este vorba despre traditii, cultura, educatie religioasa / costurile sunt oricum absolut infime raportat la alte cheltuieli publice .

Cei de la USR considera ca tot ceea ce are legatura cu traditiile , religia, valorile istorice ale Romaniei si romanilor trebuie distrus - iar in loc trebuie pus “OMUL NOU” - de data aceasta “omul nou userist” ( in anii 50 era “omul nou comunist” - in fond acelasi lucru)!

Comunistii nu au reusit in 1950 sa distruga tot ce era romanesc - sa speram ca nu reusesc nici useristii in 2021”, a spus Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Nici măcar Nicolae Ceaușescu nu a făcut așa ceva

Greșeala minoră făcută de Ponta nu este una intenționată, dar este interesant faptul că fostul lider comunist a efectuat o vizită de lucru în Grecia, moment în care ambasadorul român de la acea vreme, Ion Brad, a organizat o întâlnire între Nicolae Ceaușescu și un grup de călugări. Aceștia îi cereau lui Nicolace Ceaușescu să aprobe „sânge proaspăt” din România pe Muntele Athos, după cum arată Ion Brad în articolele sale, reluate apoi în volumele Ambasador la Atena. În traducere liberă: să fie trimiși călugări tineri, deoarece grupul din acel moment era tare îmbătrânit și exista riscul ca mănăstirile românești să dispară de pe Muntele Athos. Nicolae Ceaușescu a acceptat cererea călugărilor (plus alte cereri pentru diverse obiecte), iar continuitatea pe Sfântul Munte a fost asigurată în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.