Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta le taie aripile doritorilor de la PSD: oamenii pentru care a închis ușa Pro România

Inquam Photos / Octav Ganea
ponta pro romania

Victor Ponta a declarat marţi, la Braşov, că în formaţiunea politică pe care o conduce nu va mai accepta "baroni locali", pentru că Pro România este "un start-up", iar dacă fiecare dintre cei care vin în rândurile sale aduce "lucrurile bine făcute în trecut", atunci partidul va avea succes.

Citește și: Situație INCREDIBILĂ în care a ajuns Elena Udrea: prima decizie luată după arestare/DOCUMENT

''Vă spun cine nu va fi la Pro România: nu mai vreau să primim baroni locali. Poate să vină mâine Oprişan (n.r. - preşedintele CJ Vrancea) şi să spună că îmi aduce nu ştiu câte voturi, nu vreau. Din cauza baronilor locali mi s-au stricat o mulţime de proiecte importante pe care le-am avut în perioada 2012-2015. Cu riscul că pierdem voturi, vreau să spunem oamenilor adevărul pe teme extrem de populare. Din punctul meu de vedere, Pro România este un start-up, ceva nou, aşa încât, dacă fiecare care vine în partid aduce lucrurile bine făcute în trecut şi dacă reuşim să nu facem la Pro România lucrurile rele pe care le-am auzit în alte partide, atunci o să avem succes. Este nevoie de o guvernare bună şi la nivel local şi la nivel central, este nevoie de o echipă de oameni noi, tineri şi care ştiu ce au de făcut şi nu întâmplător mi-am format această echipă din oameni care au făcut politică, dar nu sunt 'prea stricaţi' de relele politicii. Peste tot ne adresăm acestor oameni, este nevoie de oameni deştepţi, curaţi din punct de vedere politic şi moral, să venim cu nişte proiecte importante de guvernare la nivel naţional şi să sprijinim atunci când putem problemele care apar la nivel local'', a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă. 

Preşedintele Pro România a anunţat că în 21 octombrie va avea loc, la Bucureşti, primul congres al formaţiunii pe care o conduce, unde vrea să fie aleasă o echipă cu care să se mândrească, să se simtă bine, fără "baroni" şi fără persoane compromise în ochii oamenilor. 

''O să venim şi cu un proiect de construcţie, de dezvoltare şi o să ne luptăm în perioada următoare să arătăm că există alternativă la PSDragnea şi la PNL Orban, pentru un tip de electorat şi de oameni care aşteaptă altceva de la noi decât ce este acum şi care nu au alternativă'', a punctat Ponta. 

El a mai precizat că pentru alegerile europarlamentare de anul viitor Pro România va avea o listă cu oameni pe care o va susţine din toată inima, pentru că nu vrea ca pe lista pentru Parlamentul European să mai intre nume cum a fost cel al Vioricăi Dăncilă, "care nu ştia o limbă străină". 

''Vreau mai puţini, dar mai buni. Eu o să fiu pe primul loc, dar nu voi merge la Bruxelles şi cred că este de datoria mea să rămân în Parlamentul de la Bucureşti, să fac aici partea de construcţie şi conducere a partidului şi să ne deschidem cât mai mult spre genul de oameni care ne-ar fi votat, dar au zis 'domnule, nu vă votăm, că sunteţi de la PSD''', a explicat Ponta. 

Preşedintele Pro România, însoţit de Daniel Constantin, Ioana Petrescu, Nicolae Bănicioiu, s-a întâlnit marţi, la Braşov, cu reprezentanţi ai formaţiunii politice din mai multe judeţe din Transilvania, privind organizarea structurilor locale ale partidului. 

''Ne facem structuri locale, pentru că lumea s-a săturat de ce există acum. S-a săturat de un PSD care nu este în stare să se elibereze de Dragnea, care nu e în stare să facă altceva decât să caute să schimbe legile justiţiei şi să se lupte cu justiţia. Lumea s-a săturat de un PNL condus de Orban, Ludovic Orban, nu Victor, şi incapabil să ofere o alternativă şi atunci, dacă vreţi să mai avem sistem democratic, să mai avem cu cine vota la nivel naţional, este nevoie de ceva nou'', a subliniat Victor Ponta. 

El a spus că până acum la nivel naţional sunt constituite 38 de filiale. Nu s-a reuşit crearea unora în judeţele Covasna şi Harghita. ''Dar ne luptăm, acolo este un specific politic, UDMR are un avantaj acolo'', a adăugat Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.