Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta povestește în DETALIU episodul Pactul de coabitare: cum îl poreclise Băsescu pe Dragnea

Fostul premier Victor Ponta a explicat, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, cum a fost momentul Pactului de coabitare al USL cu Traian Băsescu. Bonus, Victor Ponta a dezvăluit că Traian Băsescu îl poreclise pe Liviu Dragnea ”Teroristul”.

”Cum a fost cu acordul de coabitare, că tot aud. Băsescu tot insista și în țară, și la nivel european că el nu cedează și nu îl pune pe Ponta premier, că are probleme de integritate, că nu vrea. A venit Liviu Dragnea și a spus că el se știe bine cu Iulian Chifu de la Cotroceni și că poate mai există o cale. Asta a fost ideea lui Dragnea, care a zis că vorbește cu Chifu, că el se înțelegea bine cu consilierul lui Traian Băsescu. După care, marți seară, m-a chemat pe mine, pe Crin Antonescu, l-a evitat pe Daniel Constantin, ca să nu afle Dan Voiculescu. Crin a refuzat la început, dar eu i-am zis stai să vedem măcar ce vor, să vedem în ce condiții ne dă mandatul.

Dragnea și Chifu au făcut draftul, iar marți seara am zis că mergem la Cotroceni să ne vedem cu Băsescu. Ne-am urcat eu, Crin și Dragnea în mașină să mergem la Cotroceni. Care era, de fapt, problema lui Dragnea? Că Băsescu i-a tot spus că el nu pune cercetați penal în Guvern. Băsescu a fost până la urmă de acord să-l pună pe Dragnea, că mi-a povestit pe urmă cum a fost tot.

Episodul a fost cam așa: Eu și Crin stăteam de o parte a mesei, Băsescu în față, iar Dragnea și Chifu în lateral, scriau la Acord. La un moment dat, Băsescu mi-a zis: l-ai văzut, mă, pe teroristu, ce repede scrie? Acum că vrea și el în Guvern. Ei se cunoșteau de mai de mult și așa îi spunea lui Dragnea, ”Teroristu”.

Nu a fost nico anexă secretă. Am originalul acasă, cu tot cu însemnările pe el, că mai am și eu documentele mele.

Eu i-am zis lui Băsescu să semnăm Acordul de coabitare, dar în același timp să ne dea și Decretul de desemnare a Guvernului. Era genul de afacere în care nici una dintre părți nu avea încredere.

A publicat decretul în Monitorul Oficial, apoi Băsescu s-a dus joi la Consiliul European și alerga după Martin Schulz să îi spună că s-a înțeles cu USL-ul. Asta s-a văzut la televizor și așa a apărut nebunia cu Acordul de coabitare”, a spus Victor Ponta, pentru STIRIPESURSE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.