Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta s-a dezlănţuit la adresa premierului Viorica Dăncilă: A trecut-o la categoria 'inculţi'

ponta obraz

Deputatul Victor Ponta a declarat, luni, că este obligaţia premierului de a se întâlni periodic cu guvernatorul Băncii Naţionale, dar ideea că intervenţia BNR ar rezolva problema ratei inflaţiei este "o minciună".

Întrebat despre afirmaţiile potrivit cărora Banca Naţională ar trebui să intervină în problema creşterii ratei inflaţiei, Ponta a spus: "Să terminăm cu problema asta. Asta este o minciună pe care inculţii, din păcate doamna Dăncilă este nepregătită în acest domeniu, şi populiştii o folosesc. Cum adică? BNR nu stabileşte nici cursul de schimb şi nici nu spune câţi bani sunt în România. Face politică monetară pe baza politicilor economice şi fiscale".

Vezi şi: STUDIU ştiinţific: Cercetătorii au descoperit ceaiul care te face mai inteligent

"Cât timp România a fost stabilă şi predictibilă, patru ani nu am avut nici inflaţie, nici devalorizare a leului. În ultimii ani avem aşa ceva, de fapt dăm vina pe Banca Naţională. E o minciună", a adăugat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

El a mai spus că este obligaţia premierului de a se vedea cu guvernatorul BNR. 

"E obligaţia prim ministrului, dacă sigur stăpâneşte noţiunile, de a se vedea regulat cu guvernatorul Băncii Naţionale. Dar să se spună că se întâlneşte premierul şi guvernatorul şi mâine se opreşte inflaţia este o minciună. E doar o chestie care se bazează pe ignoranţa oamenilor care pot să creadă aşa ceva", a adăugat Victor Ponta. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că în perioada următoare va avea o discuţie cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, pe tema creşterii inflaţiei. 

"Vom discuta şi despre inflaţie. După cum ştiţi, politica bugetară şi fiscală este a Guvernului, politica monetară este legată de Banca Naţională. Deci, eu cred că putem ţine lucrurile sub control (...) Voi avea o discuţie cu domnul guvernator", a declarat Viorica Dăncilă, întrebată de jurnalişti dacă este îngrijorată de faptul că în luna ianuarie inflaţia a fost 4,3%.

Vezi şi: Ponta, comentariu exploziv despre prietenia lui Dragnea cu Viktor Orban şi Netanyahu: Care ar fi interesele ascunse .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.