Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta s-a propus singur șef la Camera Deputaților?

facebook.com
Victor Ponta

Hotnews:

Din explicatiile lungi si scuzele fata de partid exprimate marti seara la B1 TV de Liviu Dragnea din cauza lui Valeriu Zgonea, o declaratie a trecut mai putin observata. Dragnea a spus ca revenirea lui Ponta in prim planul politicii se datoreaza exclusiv deciziilor fostului premier. Or, asta intra putin in contradictie cu stirile "pe surse" care anuntau ca partidul vrea sa-l sustina pe Victor Ponta la conducerea Camerei Deputatilor in locul lui Valeriu Zgonea. Din ce spune Dragnea azi se intelege ca partidul nu i-a propus niciodata nimic si mai rezulta destul de clar ca  Ponta s-a cerut singur in aceasta functie...

Cel mai probabil, Liviu Dragnea l-a invitat pur formal sa ajute partidul in campanie, afisandu-se cu el prin tara, dar atentie mare, nu i-a oferit public vreo functie. Dragnea nu pare sa fi facut altceva decat sa tina aproape un rival intern cu care s-a aflat mereu in relatii proaste in ciuda declaratiilor publice de iubire. Astazi, cand a apele s-au mai linistit in partid, liderul PSD spune aproape cu subiect si predicat ca Victor Ponta s-a autopropus in functia de presedinte al Camerei Deputatilor: "Victor Ponta nu a fost undeva intr-un sertar si trebuia apasat pe un buton. Nu l-am pus eu, nu l-a pus altcineva. Victor Ponta a luat o decizie, sa stea putin pe margine. Tot el a luat decizia sa se reactiveze. Este un om responsabil si un om matur. Ia deciziile singur".

In ce priveste functia de presedinte PSD, Dragnea anunta ca "PSD-ul va avea noul lider la inceputul anului anului 2017, asta este categoric", precizand ca e dispus sa "moara in picioare" deoarece condamnat la moarte sau la puscarie pana in decembrie 2016 nu o sa fie. Altfel spus, si lupta pentru sefia partidului se mai amana putin. Nu stiu cat de mult isi doreste Ponta sa revina la varful politicii, dar Dragnea pare sa-l tina deocamdata in sertarul din care liderul PSD a incercat a mica strategie pentru a mai scoate putin capul. Apoi, pare ca-l mai si umileste putin, demascandu-l ca s-a autopropus sef.
In fine, acelasi abil lider PSD ii cere fostului premier sa-si asume ca l-a promovat pe Valeriu Zgonea la Camera Deputatilor: "Asta am stabilit cu Victor (n.r.- Ponta). El sa isi asume promovarea in functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Eu imi asum si imi cer scuze fata de tot partidul ca l-am propus presedinte executiv".

Romania Libera:

Grupul suedez Ikea a angajat firma Cushman & Wakefield să îi vândă terenurile unde este proprietar şi pe care sunt parcuri de retail, în şase state europene: Germania, Cehia, Polonia, Suedia, Franța, Finlanda și Elveția. Numai în Germania sunt 12 astfel de zone. În schimb, investeşte în alte terenuri, printre altele în România. De exemplu, a achiziţionat circa 45 de hectare în Băneasa şi se pare că politica este de a investi în statele emergente, inclusiv non-europene, ca India.
Care sunt dedesubturile acestui fapt? Pieţele din Europa Occidentală şi Centrală, mai dezvoltate, sunt mari şi au inerţie mare, explică analistul economic Ion Radu Zilişteanu. „Este comparaţia dintre un pachebot – piaţa dezvoltată – şi o bărcuţă – piaţa emergentă. Orice turbulenţă economică are influenţă mult mai mare pe pieţele emergente, economii mici, foarte uşor de destabilizat. Proprietăţile din vestul Europei nu au scăzut foarte mult ca preţ, în schimb terenurile din zona noastră da. Este o oportunitate pentru Ikea să cumpere”, a explicat pentru România liberă Radu Zilişteanu.
Analistul atrage atenţia că grupul suedez are mai multe linii de business distincte. “Cea mai cunoscută e aceasta, cu magazinele de mobilier. Partea de business de imobiliare face parte din investiţiile lor de real estate, care nu au legătură neapărat cu magazinele de mobile Ikea. Practic, ceea ce fac ei pe real estate este oarecum independent de ceea ce face vânzătorul de mobilă”, a precizat Ion Radu Zilişteanu.

Ziarul Financiar:

Preţurile laptelui scad din cauza supraofertei generate de eliminarea cotelor de producţie anul trecut, scrie Deutsche Welle.
În Germania, aproximativ 75.000 de fermieri resimt impactul scăderii preţurilor, acestea si­tuându-se la jumătatea nivelului la care ar trebui să se afle pentru ca aceştia să-şi poată acoperi în întregime costurile de producţie.
Fermierii câştigă acum sub 30 de cenţi pe litru, iar în unele cazuri 18 cenţi pe litru, o scădere dra­matică faţă de 2013, când aceştia câştigau până la 42 de cenţi pe litru.
Dintre cei 75.000 de fermieri din Germania, mii au intrat deja în faliment în ultimele luni, iar mulţi se luptă să supravieţuiască, potrivit Spiegel.
Luna trecută, partidul creştin democrat al cancelarului german Angela Merkel a propus un pachet de susţinere a fermierilor, în valoare de peste 200 de mili­oane de euro, ale cărui detalii ur­mează a fi prezentate la „summitul laptelui“ de la sfârşitul acestei luni.
În ultimele luni, producătorii de lapte au lansat ample de-monstraţii în întreaga Europă pentru a protesta împotriva efec-telor devastatoare ale prăbuşirii preţurilor laptelui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.