Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta şi Crin Antonescu, premiaţi la un an de la ruperea USL

crin ponta

Exact la un an de la destrămarea Uniunii Social Liberale, premierul Victor Ponta şi senatorul PNL Crin Antonescu sunt premiaţi de Ambasada Italiei în România. Cei doi se numără printre personalităţile din România care vor primi "legitimaţii de italofoni" din partea Ambasadei, o formă de recunoaştere pentru cei care "desfăşoară activitatea preţioasă de a răspândi cultura şi limba italiană", potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Vezi şi: Un an de la evenimentul care a schimbat radical scena politică

"Propunându-şi obiectivul de a valorifica patrimoniul artistic şi cultural al Italiei, Ministerul Afacerilor Externe şi al Cooperării Internaţionale italian a promovat o iniţiativă destinată conferirii unei recunoaşteri unor personalităţi eminente care, în fiecare ţară cu care Italia întreţine relaţii diplomatice, desfăşoară activitatea preţioasă de a răspândi cultura şi limba italiană", se menţionează în comunicat.

Potrivit aceleaşi surse, cunoaşterea limbii italiene este criteriul folosit de reprezentanţele diplomatice din toată lumea ale Italiei pentru identificarea acestor personalităţi, care "provin din domenii cât mai diferite ale cunoaşterii".

"Numele alese astfel au fost incluse într-o listă publică, actualizată permanent, care cuprinde foşti cursanţi ai cursurilor de limbă italiană pe lângă Institute italiene de Cultură şi alte figuri italofone marcante", precizează ambasada.

Printre cele 29 de personalităţi din România selecţionate pentru a primi "legitimaţii de italofoni" se mai numără violonistul Alexandru Tomescu, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, soprana Mariana Nicolesco, foştii sportivi Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi.

Legitimaţiile vor fi predate pe 2 martie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Reşedinţa Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.