Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta spune discuțiile pe care le-a avut cu rebelii din PSD și îl cere pe Iohannis: 'Da, mă, ne e ruşine cu Dăncilă, dar tu vrei să îl punem pe Orban?'

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ponta pro romania

Preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta, este de părere că respingerea, miercuri, a moţiunii de cenzură semnată de PNL, USR şi PMP s-a produs pe fondul temerii parlamentarilor social-democraţi că PSD ar putea pierde guvernarea, scrie Agerpres.

El a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV că senatorii şi deputaţii PSD ar fi avut nevoie de o garanţie că actuala majoritate parlamentară îşi va desemna un nou premier. 

"Am auzit această frază de la o sută de PSD-işti cu care am vorbit şi zilele trecute şi azi în Parlament: 'Da, mă, ne e ruşine cu Dăncilă, dar tu vrei să îl punem pe Orban?'. Eu încercam să spun: 'Stai, că nu-l punem!'. 'Cum ne garantezi tu că nu îl punem pe Orban?'. 'Păi nu am cum să vă garantez eu, că nu sunt eu mâna dreaptă a domnului Iohannis'", a afirmat Ponta.

Citește și: Traian Băsescu face mișto de Ludovic Orban: 'Mai bine îţi cauţi un loc de muncă. Ai fost la 66 voturi să devii prim–ministru'

Liderul Pro România este convins că, la un moment dat, preşedintele Klaus Iohannis va trebui să ofere o garanţie că va numi un nou premier de la actuala coaliţie parlamentară pentru a putea schimba Guvernul Dăncilă. 

"Eu nu puteam să le garantez foştilor mei colegi din PSD ceva ce e foarte simplu. Sper să facă acest lucru singura persoană care le poate garanta. Aici e vorba de cel care numeşte primul-ministru. Să spună, domnule, majoritatea parlamentară nu se schimbă. Eu cred că domnul preşedinte Iohannis, dacă tot zice că vrea să schimbe guvernul, o să trebuiască la un moment dat să facă şi acest lucru", a adăugat Ponta. 

Pe de altă parte, Ponta consideră că nici liberalii nu au crezut în şansele moţiunii de cenzură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.