Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie DRAMATICĂ a Simonei Halep, în primul tur, la Wimbledon: S-a accidentat și a revenit de la 2-5

simona halep

Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 7-5, pe Aliaksandra Sasnovici, locul 36 WTA, calificându-se în turul al doilea al turneului de la Wimbledon. Halep s-a accidentat în finalul primului set, a revenit de la 2-5 în setul al doilea şi a salvat o minge de set, înainte de a trece mai departe în turneu.

A fost un meci dificil pentru Halep, în primul tur la Wimbledon. Jucătoarea română a părut neacomodată cu suprafaţa de iarbă de pe terenul 1 de la All England Club. Românca a greşit mult, a trimis multe mingi în aut, din dorinţa de juca lung şi de a o incomoda pe Sasnovici. Halep s-a ferit mult de dreapta sportivei din Belarus şi a căutat mai mereu să o joace pe rever, o tactică nu foarte productivă. Simona Halep a fost neinspirată şi fără precizie, a rispit multe avantaje şi nici mobilitatea ei nu a fost la cote înalte. Totuşi, insistenţa cu care a continuat să dea mingea înapoi, ambiţia de a juca şi atunci când setul al doilea părea jucat i-au adus o victorie ce părea în pericol la un moment dat.

Citește și: În plin scandal pe banii TNB, apare un document nuclear! Ce salariu are, în realitate, Ion Caramitru

Sasnovici a venit la Wimbledon fără nicio victorie pe iarbă, deşi a participat şi la Birmingham, şi la Eastbourne, dar i-a opus Simonei Halep o dârză rezistenţă. Ea a jucat variat, stânga-dreapta, a venit la fileu, a folosit scurta şi a servit foarte bine. Însă un început slab de meci a pus-o în dificultate pe jucătoarea din Belarus şi a forţat-o să caute mult timp revenirea. Dar jocul ei crescut ghem cu ghem, încrederea a revenit pe măsură ce a văzut că îi poate pune probleme fostului lider WTA. Jocul ei foarte bun s-a dereglat în mod neverosimil atunci când a condus cu 5-2 în setul al doilea. De la acel scor, ea a mai câştigat doar cinci puncte până la final.

Halep a făcut repede 2-0, apoi a depus mari eforturi pentru a-şi păstra break-ul şi adjudeca setul. Cheia setului I a fost la 3-2, când românca a salvat două mingi de break, după ce anterior a avut ocazia de a face dublu break şi conduce cu 4-1. În acelaşi timp Halep a avut nevoie de vreo patru mingi pentru a-şi menţine break-ul.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

La minge de set, la scorul de 5-4, 40-30, Halep a alunecat şi a căzut, accidentându-se la genunchiul şi glezna stângi. Ea a făcut faţă unei sutuaţii de break şi de 5-5, apoi a luat setul după 53 de minute.

În pauza ce a urmat, Halep a cerut asistenţă medicală, iar fizioterapeutul i-a bandajat glezna stângă.

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’

Simona Halep a început cu break setul al doilea, dar imediat şi-a pierdut serviciul, prima dată în meciul de luni. În ghemul al treilea, ea avut trei mingi de rebreak, dar Sasnovici le-a anulat şi a trecut, tot pentru prima dată, la conducere, 2-1. La 2-3, Halep a avut 40-0, dar şi-a pierdut iar serviciul. Sportiva de pe locul 36 mondial a mai pus un ghem pe tabelă şi a ridicat scorul la 5-2. Halep a revenit mai întâi cu serviciul, apoi a profitat de un ghem catastrofal făcut de Sasnovici când a fost rândul ei să servească. Jucătoarea din Constanţa a salvat o minge de set şi a apoi a egalat la 5. Sportiva din Belarus şi-a prierdut total concentrarea şi nu a mai câştigat nicio minge până la final, pierzând şi al doilea set, cu 5-7, după o oră şi 42 de minute de joc.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea din meciul Mihaela Buzărnescu, locul 53 WTA - Jessica Pegula (SUA), locul 72 WTA.

Citește și: Vești uriașe pentru toți elevii! Măsură-bombă a Guvernului – Ecaterina Andronescu anunță că sunt bani

Calificarea în turul al doilea este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 72.000 de lire sterline şi cu 70 de puncte WTA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.