Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie în instanţă: DT Lawyers anulează executarea silită a incredibilei sume de 135 miliarde euro împotriva A.A.A.S.

Radu Pop
judecator justitie

Victorie în instanţă: DT Lawyers anulează executarea silită a incredibilei sume de 135 miliarde euro împotriva A.A.A.S.

Într-un moment senzaţional pentru lumea juridică din România, firma de avocaţi DT Lawyers (Drăgoi Tufler şi Asociaţii) a obţinut anularea definitivă a unei proceduri de executare silită demarate împotriva Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) pentru suma incredibilă de 135 miliarde euro.

Decizia a venit după o bătălie judiciară îndelungată şi complexă, marcând o victorie importantă pentru echipa de avocaţi condusă de Valentin Drăgoi şi Lucian Tufler. Această hotărâre a fost emisă în contextul unei executări silite incuviinţate împotriva A.A.A.S. de către BEJ Bran Cristian, preşedintele Camerei Executorilor Judecătoreşti.

În cererea de executare silită, suma impresionantă de 135 miliarde euro a fost solicitată, atrăgând atenţia asupra unei potenţiale pagube semnificative aduse instituţiei aflate sub coordonarea Ministerului Economiei.

Evenimentul este unic nu doar prin cuantumul sumei implicate, ci şi prin complexitatea juridică a speţei. Litigiul a implicat interpretarea şi aplicarea unor prevederi legale vechi, inclusiv ale Codului Civil Cuza şi ale Legii Cambiei din perioada interbelică. Echipa DT Lawyers a abordat cu succes aceste aspecte, evidenţiind erorile judiciare şi obţinând anularea executării silite.

O decizie importantă a instanţei a fost fundamentată pe lipsa de identitate dintre subiecţii raportului cambial şi cei ai executării silite. De asemenea, s-a subliniat nulitatea titlului executoriu, având în vedere lipsa de implicare a Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului în raportul cambial.

În contextul acestei victorii judiciare, se reiterează necesitatea unei examinări atente şi reale a cererilor de încuviinţare a executării silite pentru a evita consecinţe grave generate de astfel de demersuri, a căror legalitate poate fi pusă la îndoială.

Reprezentanţii DT Lawyers au subliniat că această victorie este crucială pentru protejarea instituţiei şi pentru asigurarea corectei aplicări a dispoziţiilor de drept material şi procedural. Echipa de avocaţi, coordonată de Valentin Drăgoi şi formată din Lucian Tufler şi Irina Lungu, a fost elogiată pentru expertiza şi abilităţile demonstrate în acest litigiu de amploare.

Această hotărâre pronunţată de Tribunalul Bucureşti, secţia a VI-a civilă, în data de 22.12.2023, a respins apelul formulat împotriva deciziei instanţei de fond, marcând astfel definitivarea soluţiei de anulare a executării silite. Echipa DT Lawyers salută această decizie, considerând-o un precedent important în domeniul executărilor silite de amploare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.