Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VICTORIE mare pentru fostul preşedinte egiptean. A scăpat de două sentinţe judecătoreşti

Curtea de Casaţie a Egiptului a revocat marţi sentinţa de condamnare pe viaţă a preşedintelui destituit Mohamed Morsi, provenit din Frăţia Musulmană, şi a ordonat rejudecarea cazului în legătură cu acuzaţii de spionaj în favoarea grupării palestiniene Hamas, informează Reuters.

Instanţa a revocat săptămâna trecută condamnarea la moarte pronunţată contra lui Morsi într-un caz separat, ceea ce înseamnă că el nu mai riscă execuţia.

Citeşte şi: Contre DURE între Moscova şi Kiev. Doi soldaţi au fost RĂPIŢI din Crimeea

Ales democratic după revolta din 2011, Morsi a fost răsturnat la mijlocul anului 2013 de Abdel Fattah al-Sisi după proteste în masă contra conducerii sale şi imediat arestat.

El rămâne în închisoare pentru o condamnare separată, pentru spionaj.

Morsi a fost unul din cei 22 de înalţi oficiali şi susţinători ai Frăţiei Musulmane condamnaţi anul trecut pentru spionaj în favoarea grupării islamiste Hamas cu care Frăţia are legături.

Hotărârea de marţi a Curţii de Casaţie revocă toate condamnările în acest caz, inclusiv condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Mohamed Badie, Ghidul General al Frăţiei Musulmane, şi a altor 15.

Citeşte şi: Membrii unei patrule sharia, ACHITAŢI în Germania

După înlăturarea lui Morsi şi câştigarea alegerilor prezidenţiale anul următor, al-Sisi, un fost general, a zdrobit disidenţa. Forţele de securitate au ucis sute de susţinători ai lui Morsi într-o singură zi în 2013, într-unul dintre cele mai sângeroase incidente din istoria modernă a ţării.

Mii de susţinători ai Frăţiei Musulmane au fost de atunci arestaţi şi sute au fost condamnaţi la moarte sau la ani grei de închisoare în procese în masă condamnate de grupurile pentru drepturile omului ca motivate politic.

Guvernul egiptean afirmă că nu intervine în activitatea sistemului judiciar.

Guvernul consideră Frăţia, cea mai veche mişcare islamistă în Egipt, drept o grupare teroristă. Frăţia declară că este angajată în activism paşnic, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.