Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre DURE între Moscova şi Kiev. Doi soldaţi au fost RĂPIŢI din Crimeea

Ministerul Apărării rus a acuzat luni seara serviciile secrete ucrainene de răpirea a doi soldaţi ruşi în Crimeea, peninsulă anexată de Rusia, în timp ce Kievul susţine că este vorba de doi "dezertori" din armata ucraineană, relatează AFP.

"La 20 noiembrie, membri ai SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) i-au arestat ilegal în Crimeea şi i-au dus în Ucraina pe soldaţii ruşi Maksim Odinţov şi Aleksandr Baranov", afirmă ministerul, citat de agenţia publică rusă RIA Novosti.

"Noi considerăm aceste acte ale serviciilor speciale ucrainene faţă de cetăţenii ruşi drept o nouă provocare grosolană şi cerem întoarcerea lor imediată în Rusia", se mai spune în comunicat, în care este exprimată temerea că cei doi soldaţi ar putea face obiectul unei anchete penale pentru "crime false împotriva Ucrainei".

Citeşte şi: TRAGEDIE rutieră în China. Morţi şi răniţi pe o autostradă aglomerată / FOTO

La rândul său, SBU a asigurat că este vorba de "doi foşti militari ucraineni care şi-au trădat jurământul şi s-au alăturat armatei ruse după anexarea ilegală a Crimeii", potrivit unui comunicat al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Crimeea a fost anexată de Rusia în martie 2014 după o intervenţie militară ce a fost urmată de un referendum pe tema alipirii peninsulei la Federaţia Rusă, denunţat ca ilegal de către Kiev şi Occident. După anexare, o parte din soldaţii ucraineni prezenţi acolo s-a întors în Ucraina, în timp ce alţii au rămas şi s-au alăturat armatei ruse.

Citeşte şi: Membrii unei patrule sharia, ACHITAŢI în Germania

În peninsulă se află mai multe baze militare şi navale ruse, între care baza Flotei Rusiei din Marea Neagră din Sevastopol.

Moscova a anunţat în ultimele luni arestarea mai multor grupuri de presupuşi "sabotori" ucraineni în Crimeea, care ar fi fost trimise, potrivit serviciilor secrete ruse, de către Kiev pentru a ataca obiective militare şi clădiri administrative în peninsulă, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.