Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie pentru forțele guvenului de la Damasc - Au cucerit un oraș strategic din nord-vestul Siriei

Prokerala.com
douma siria

Guvernul sirian a cucerit oraşul Qalaat al-Madiq (nord-vest), în timp ce forţele sale înaintează în cel mai mare teritoriu rebel aflat sub un bombardament masiv, potrivit unor locuitori ai oraşului şi Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Reuters potrivit Agerpres.

Armata siriană, cu sprijin aerian rusesc, a lansat operaţiuni terestre în această săptămână împotriva flancului sudic al zonei rebele, formată din Idlib şi părţi ale provinciilor adiacente. Zona este în special protejată în baza unui acord ruso-turc convenit anul trecut pentru a evita o nouă mare bătălie.

Qalaat al-Madiq este cea mai apropiată zonă rebelă de baza aeriană rusă Hmeimim din Latakia, pe care insurgenţii au vizat-o anterior cu tiruri de rachetă.

Oraşul era de asemenea punctul de intrare în teritoriul rebel pentru mulţi insurgenţi şi civili care erau evacuaţi din teritoriul cucerit de către armată în baza unor acorduri de predare negociate cu guvernul în ultimii ani.

Potrivit unor locuitori ai oraşului, forţele guvernamentale siriene au capturat Qalaat al-Madiq şi alte două oraşe din apropiere - Tal Hawash şi al-Karkat.

La rândul său, OSDO a precizat că rebelii s-au retras după ce aproape că au fost încercuiţi de către armată.

Din cauza luptelor, aproximativ 150.000 de civili şi-au părăsit locuinţele, provocând preocupări referitoare la o nouă criză umanitară în nord-vestul Siriei. Circa 13 facilităţi medicale au fost atinse în cursul bombardamentelor, au indicat miercuri Union of Medical Care and Relief Organizations, cu sediul în SUA, care finanţează unele spitale din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.