Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie pentru libertatea de conștiință - CNCD a respins o sesizare împotriva unor tipografii care a refuzat să printeze pliante de propagandă LGBT

Agerpres
LGBT proteste

CDCD a dat câștig de cauză unei tipografii din București care a refuzat printarea unor afișe care conțineau mesaje de susținere a comunității LGBT, recunoscând astfel prioritatea libertății de conștiință, anunță Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți (OCDL), platformă creștină de suport a drepturilor și libertăților.

„Vă readucem aminte că în cursul lunii noiembrie 2023 au avut loc audierile la CNCD în acest caz apărat prin OCDL în care urma să se tranșeze raportul și echilibrul între o pretinsă discriminare (pe criterii de orientare sexuală) și libertatea de conștiință și religioasă. Așteptarea noastră a fost ca CNCD să dea dovadă de o atitudine profesionistă, echidistantă și responsabilă, nădăjduind în obținerea unei soluții favorabile, cu impact pozitiv la nivelul societății românești.

Acum, la început de an, deși încă așteptăm comunicarea oficială a hotărârii CNCD, vă transmitem că susținerile și așteptările noastre – întemeiate și fundamentate juridic - au fost confirmate, CNCD reținând că refuzul tipografiei de a printa materiale pro LGBTQ+ se circumscrie libertății fundamentale de conștiință. De îndată ce vom intra în posesia motivării hotărârii CNCD, vom reveni cu o analiză și descriere a impactului pozitiv al acestei soluții la nivelul societății românești”, transmite OCDL.

Potrivit sursei citate, hotărârea istorică a CNCD „reprezintă nu doar o victorie individuală și particulară, ci o veritabilă bornă de referință juridico-morală pentru întreaga societate din România, ceea ce reprezintă un câștig incomensurabil în contextul trendului ideologic occidental, în care minorități – mai cu seamă de natură sexuală – revendică drepturi sau reclamă discriminări în mod neîntemeiat, agresiv și abuziv, ajungându-se în multe cazuri la o veritabilă dictatură a minorităților”.

„Nu dorim ca numele nostru să fie asociat cu acțiunile acestei comunități”

Oana Dorobanțu, activistă pentru drepturile persoanelor LGBT, a vrut să printeze 500 de afișe pe care să le împartă la marșul pentru siguranță femeilor, a relatat anul trecut site-ul știrileprotv.ro. Inițial, tipografia îi făcuse o ofertă, însă după ce a transmis pe mail conținutul ce urma să fie printat, a primit un răspuns în scris prin care era anunțată că operatorul refuză să printeze pliantele.

Bogdan, manager tipografie: „Atunci când am verificat textul respectiv, și carei comunități se adresează, mi s-a părut că mă discrimineaza pe mine, în sensul că contravine principiilor morale și creștine pe care noi le avem atat în viața personală cât și în viața de business, după care ne conducem afacerea. Nu dorim ca numele nostru să fie asociat cu acțiunile acestei comunități. ”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.