Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie pentru România - Naționala masculină de handbal a învins Olanda! Cu cine vor juca tricolorii în finală

breaking news stiripesurse.ro

Naționala masculină de handbal a învins Olanda cu 27-25 în a doua semifinală a Trofeului Carpați, turneu desfășurat la finalul acestei săptămâni în București, în Sala „Dinamo”, scrie Mediafax.

Duminică, de la ora 18:15, România va înfrunta Macedonia de Nord în finala competiției. Atât Olanda, cât și viitoarea adversară sunt calificate pentru Campionatul European din 2020, programat în luna ianuarie.

Partida România – Olanda a însemnat practic și primul meci pentru Rareș Fortuneanu pe banca tehnică a naționalei masculine, primul obiectiv al antrenorului de la St. Raphael fiind campania de calificare la Campionatul Mondial din 2021.

Cu această ocazie, câțiva jucători importanți au revenit la lot, precum Dan Savenco, Marius Mocanu, Cristi Fenici, toți incluși și în formula de start (primul exclusiv în faza de apărare). Debutul României a fost însă destul de greoi, astfel că după primele minute s-a văzut nevoită să alerge după adversară.

Selecționata batavă a venit la București fără câțiva jucători importanți din Bundesliga, dar chiar și în aceste condiții a reușit să joace simplu, eficient. Cu patru goluri pe contraatac și două venite pe faza a doua, oaspeții au luat un avans de trei goluri în primele 16 minute (6-3, min. 16). Dacă Olanda a marcat goluri ușoare, în schimb, România a fost nevoită să muncească pentru fiecare reușită în parte.

Ministrul Muncii, de urgenţă la spital după şedinţa de guvern: 'Mulțumim pentru gândurile bune'

Interul Tudor Botea de la Minaur a fost surpriza plăcută a naționalei în prima repriză. El a reușit să marcheze trei goluri de la distanță, iar tricolorii au revenit și au preluat conducerea în minutul 26 (scor 10-9). Până la pauză, olandezii au mărit însă din nou tempoul și au plecat în avantaj la cabine, cu 13-11. Mai bine de 50% din reușitele lor au fost goluri pe contraatac și faza a doua.

În repriza a doua, în joc și-a făcut simțită prezența și interul dreapta Denis Grigoraș. Jucătorul de la Chambery a dat drumul la braț, a avut decizie, iar România a intrat din nou în avantaj, 17-16 (min. 40).

La scorul de 18-17 (min. 42), Rareș Fortuneanu a luat time-out și le-a comunicat jucătorilor săi că e timpul să marcheze și câteva goluri ușoare pe faza a doua și contraatac. Au făcut-o însă tot olandezii (6-0 la acest capitol în minutul 43), astfel că au „răsturnat” din nou tabela. În minutul 52, adversarii s-au desprins iar la trei goluri, 22-19.

Documente EXPLOZIVE: poziția Comisiei Europene privind obligativitatea MCV și desființarea SIIJ

A fost momentul în care tricolorii au pus mai multă pasiune în joc, iar selecționerul a revenit la echipa de bază. Dumitriu a marcat primul gol ușor pentru România în minutul 53, cu poarta goală, iar un minut mai târziu a fost restabilită și egalitatea, 22-22.

Pe final, tricolorii au fost dominați în terenul de joc și au reușit să pună Olanda cu adevărat în dificultate. În minutul 59, Negru a reușit și primul contraatac clasic, iar România s-a desprins în învingătoare (26-24). Olanda a avut superioritate numerică în ultimul minut, dar Grigoraș a prins și aruncarea câștigătoare: 27-25.

Naționala va juca, așadar, finala Trofeului Carpați. Evident, mai este și foarte mult de muncă. În ciuda victoriei, România încă arată departe de ce se joacă azi la cel mai înalt nivel în handbalul masculin.

România – Olanda 27-25 (11-13)

Popescu, Bucătaru, Iancu – portari; Negru 6, Csog, Șimicu 1, Botea 4, Buzle, Fenici 2, Căbuț 1, Szoke, Grigoraș 5, Sadoveac, Bujor 5, Thalmaier, Mocanu, Dumitriu 3, Soare, Savenco, Fotache.

În prima semifinală, Macedonia de Nord a învins Algeria cu scorul de 25-24

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.