Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documente EXPLOZIVE: poziția Comisiei Europene privind obligativitatea MCV și desființarea SIIJ

CJUE Curtea

În mai multe cauze aflate pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), având ca obiect obligativitatea implementării recomandărilor MCV sau desființarea SIIJ, conform unor documente intrate în posesia noastră rezultă că poziția Comisiei Europene este următoarea:

1. Rapoartele MCV nu sunt obligatorii pentru România.

"Rapoartele întocmite de Comisie în temeiul articolului 2 din Decizia 2006/928/CE, și în special recomandările formulate în aceste rapoarte, nu produc efecte juridice obligatorii pentru România", spune Comisia Europeană în concluziile trimise la CJUE.

2. Poziția Comisiei Europene privind înființarea SIIJ este că aceasta, la modul cum susține Comisia că este înființată secția (argumentele din poziția Comisiei sunt nefondate), ar încălca independența instanțelor "în măsură în care înființarea unei astfel de structuri nu este motivată, în mod plauzibil, de considerațîi legate de buna administrare a justiției".

Cu alte cuvinte, dacă există motive "plauzibile" pentru înființarea acestei secții în vederea bunei admistrari a justiției, independența instanțelor nu ar mai fi încălcată.

Din argumentele prezentate de Comisie rezultă că aceasta fie nu a avut acces la datele privind problemele generate de anumite anchete abuzive ale DNA împotriva judecătorilor, fie a ignorat datele primite. Această dilemă ar trebui clarificată de Ministerul Justiției și CSM.

3. Pe lângă cele prezentate mai sus, din aceeași poziție a Comisiei Europene rezultă că aceasta desconsideră deciziile Curții Constituționale a României.

Vă prezentăm integral pozițiile Comisiei Europene pentru a le vedea pe larg argumentele și ușurința cu care pot fi manipulate instituțiile europene.

Vezi AICI observațiile Comisiei Europene în cauzele conexate C-83/19, C-127/19 și C-195/19 Asociația „Forumul Judecătorilor din România” și alții! (.pdf)

Vezi AICI observațiile Comisiei Europene în cauza C-291/19! (.pdf)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.