Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie URIAȘĂ pentru sportul românesc: Țara noastră va organiza Campionatul Mondial de handbal feminin tineret din 2020

Federatia Romana de Handbal
handbal

Campionatul Mondial de handbal feminin tineret din 2020 va fi organizat în România, la Bucureşti şi Braşov, decizia fiind luată, sâmbătă, de delegaţii la Congresul Ordinar al IHF, din Antalya. Înaintea votului a avut loc şi un schimb de replici între şeful FRH, Alexandru Dedu, şi preşedintele IHF, Hassan Moustafa, pe tema taxei zilnice de participare la competiţie, cifrată la 125 de franci elveţieni.

Prezentarea candidaturii României a fost făcută în şedinţa Congresului din Antalya de preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, care este însoţit la reuniune şi de vicepreşedinţii Steluţa Luca şi Daniel Georgescu.

Acordarea organizării CM2020 către România a fost amânată câteva minute, după ce preşedintele IHF, Hassan Moustafa, l-a întrebat pe Alexandru Dedu, după prezentare, care sunt costurile zilnice de participare per fiecare membru de delegaţie. ”Trebuie ca reprezentanţii Congresului să ştie aceste lucruri, pentru că Mondialele nu sunt doar pentru ţări bogate. E nevoie de sprijin şi suport pentru toate naţiunile, inclusiv din partea organizatorilor”, a spus Moustafa, conform News.ro.

Citește și: Narcisa Lecuşanu a fost aleasă membru al Comitetului Executiv al IHF

Şeful FRH nu a ştiut răspunsul din memorie, precizând că a trimis informaţiile prin dosarul de candidatură şi a cerut câteva minute pentru a-l consulta, astfel că s-a acordat o amânare, interval în care s-a votat pentru CM masculin U19 din 2021 (a fost acordată organizarea Greciei).

”Taxa de participare este de 125 de franci elveţieni pe zi”, a spus Dedu la reluare, iar Moustaffa a replicat: ”De ce în Grecia este taxa de 120 de franci pe zi, iar în România de 125? Hai să facem la fel şi să încheiem”.

Delegaţii au votat apoi, iar candidatura României a fost aprobată.

România a fost singura naţiune care şi-a depus candidatura pentru organizarea CM feminin de tineret din 2020.

Competiţia va fi organizată la Bucureşti şi Braşov. În România nu a mai fost organizat un Campionat Mondial din 1963.

Tot sâmbătă, la Congresul Ordinar al IHF, fosta componentă a naţionalei României Narcisa Lecuşanu a fost aleasă în funcţia de membru al Comitetului Executiv al forului internaţional cu 110 voturi, cele mai multe din cele exprimate pentru trei candidaţi pe două locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.