Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - A fost descoperită o galaxie aflată la 63 de milioane de ani lumină de Pământ

Telescopul spaţial Hubble a capturat o imagine a unei galaxii îndepărtate numită NGC 2775, situată la 67 de milioane de ani lumină de Pământ. Galaxia este plină de stele tinere şi are în centrul său un uriaş bulb galactic. Misiunea Hubble este un efort comun între NASA şi Agenţia Spaţială Europeană.

Citește și: Mesajul lui Tudorel Toader pentru Anca Alexandrescu: Dragnea, vacanţa la Neptun şi OUG pe amnistie şi graţiere

Telescopul spaţial Hubble a surprins imagini uimitoare cu o mulţime de galaxii de-a lungul anilor, dar imaginea prezentată zilele acestea de NASA reprezintă o adevărată operă de artă, scrie BGR.com.

Galaxia surprinsă se numeşte NGC 2275 şi face parte din categoria galaxiilor spirală, având o abundenţă de stele tinere. Imaginea prezintă o sferă centrală imensă.

Inelul exterior al galaxiei este, însă, mult mai interesant, cu nenumărate stele tinere şi o multitudine de materiale precum gaze şi praf în jurul lor.

NGC 2275 se află la aproximativ 67 de milioane de ani-lumină, ceea ce face această imagine uimitoare cu atât mai remarcabilă.

NASA a oferit şi un context pentru imaginea pe care a publicat-o.

Braţele în spirală indică faptul că formarea galaxiei a fost una relativ liniştită. Practic nu există o formaţiune de stele în partea centrală a galaxiei, care este dominată de un bulb galactic neobişnuit de mare şi relativ gol, unde tot gazul a fost transformat în stele cu mult timp în urmă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.