Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Gheorghe Flutur, despre refugiații ucraineni: suntem bucuroși să scăpăm de ei/ Reacția președintelui CJ Suceava: Fragmente scoase din context

Antena 3
Gheorghe Flutur

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, susține că este foarte bucuros să scape de refugiații ucrainei și s-a arătat supărat că unii dintre ei au cerut să plece la București sau Cluj. Flutur i-a îndemnat pe cei de la ISU să îi direcționeze pe refugiați către oamenii care își pun casele și pensiunile la bătaie.

„Suntem bucuroși să scăpăm de ei! Unii au preferințe, vor la București, alții la Cluj”, le-a spus Gheorghe Flutur voluntarilor, informează StiriSuceava.

Politicianul le-a solicitat apoi reprezentanților ISU să-i distribuie pe refugiații de război cu prioritate către cei care oferă cazare în propriile locuințe, folosind apelativul „ăștia” cu referire la voluntari.

„Luați-i pe ăștia care vor să își pună pensiunile, casele la bătaie”, le-a spus Flutur militarilor ISU.

UPDATE: Gheorghe Flutur susține că, de fapt, el a cerut mai multă mobilizare din cauza fluxului foarte mare de migranți.

”Am văzut promovate o serie de secvențe, din care s-a construit o știre falsă, în care apar frânturi dintr-o discuție avută în Punctul de Frontieră Siret cu privire la situația refugiaților.

Sunt fragmente scoase din context, în mod vădit răutăcios, și aș dori să fac niște precizări. Vorbele mele se referă la decongestionarea Punctului de Frontieră Siret, unde în acea seară erau -10 °C și intrau peste 700 de refugiați pe oră. Ceream mai multă mobilizare pentru ca mamele cu copii să fie preluate și transportate către cele peste 2000 de locuri de cazare disponibile din județ. La acesta m-am referit când spuneam despre eliberarea punctului de frontieră. De la începutul agresiunii militare ruse din Ucraina ne-am mobilizat cu totii, unindu-ne eforturile societatea civila, cu autoritatile nationale si europene.

Respingem categoric orice interpretare deformată a eforturilor continue pe care le facem in cel mai aglomerat punct de intrare in tara folosit de valurile de refugiati ucraineni.

Prin Punctul de la Siret intra, de mai bine de doua saptamani, cel mai mare număr de refugiați, majoritatea fiind mame cu copii mici. Prioritatea noastra la nivel local este sa ne asiguram ca nu sufera de frig, foame si sete, alaturi de voluntari, organizatiile umanitare si autoritatile nationale intervenim continuu pentru a fi alaturi de victimele razboiului declansat asupra vecinilor si prietenilor ucraineni de Federatia Rusa.”, susține Gheorghe Flutur.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.