Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| 52 de participanţi la sărbătoarea San Fermin de la Pamplona au ajuns la spital

mirror.co.uk
San Fermin pamplona cursele cu tauri

Sărbătoarea San Fermin de la Pamplona (nordul Spaniei) s-a încheiat joi după o săptămână marcată de cursele cu tauri, o tradiţie în urma căreia 52 de participanţi - dintre care cinci au fost luaţi în coarne - au ajuns la spital, fără a suferi însă răni grave, informează AFP.

În fiecare zi, la ora 8:00 (6:00 GMT), sute de alergători îndrăzneţi, purtând o cămaşă sau un tricou de culoare albă şi o eşarfă roşie, încearcă să se apropie cât mai mult de şase tauri de coridă în timpul unei curse de 850 de metri pe străzile înguste şi pietruite ale oraşului, tradiţie ce atrage turişti din toată lumea.

În urma ultimei curse, de joi dimineaţă, care a durat puţin peste două minute, şase bărbaţi au ajuns la spital, au precizat autorităţile regionale într-un comunicat. Astfel, totalul persoanelor care au primit îngrijiri medicale a crescut la 52, printre acestea numărându-se trei americani şi un francez, potrivit Agerpres.ro.

În timp ce majoritatea rănilor au fost contuzii, fracturi sau tăieturi provocate de căderi, cinci bărbaţi au fost împunşi de tauri. Doi dintre ei sunt în continuare internaţi la Pamplona.

Imortalizate în 1926 de Ernest Hemingway în romanul său "Fiesta", eliberările taurilor ("encierros") cu ocazia San Fermin sunt soldate în fiecare an cu zeci de răniţi şi uneori cu decese.

În timpul ultimei ediţii, desfăşurate în 2019, înaintea ediţiilor din 2020 şi 2021 anulate din cauza pandemiei, opt persoane au fost luate în coarne.

Din 1911, când au început să fie înregistrate aceste date, cel puţin 16 participanţi la cursa cu tauri au murit.

Ultimul deces datează din 2009, când un taur l-a luat în coarne pe un spaniol în vârstă de 27 de ani, ai cărui părinţi au depus un buchet de flori în memoria lui pe traseul cursei de duminică, la treisprezece ani de la moartea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.