Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Atac fără precedent cu tentă rasială împotriva românilor din Serbia

serbianmonitor.com
Marinika Tepic

Dragoslav Bokan, liderul grupului paramilitar Vulturii Albi în timpul războaielor din anii 1990, i-a numit pe lidera opoziției de origine română Marinika Tepic și pe românii care trăiesc în Serbia "inamici".

Ambasada României la Belgrad a condamnat marți discursul de ură îndreptat împotriva minorității naționale române din Serbia, exprimat de un fost lider paramilitar la postul pro-regim TV Pink, informează rs.n1info.com

"Ambasada României la Belgrad condamnă aspru discursul de ură îndreptat împotriva minorității române din Republica Serbia, manipularea mediatică a apartenenței la acea minoritate în context politic și propagarea de știri false despre românii care sunt cetățeni ai Serbiei, declarându-le că sunt dușmani naționali. Afirmații ca acestea încalcă principiul conviețuirii și contribuțiile minorității române la bogățiile culturale și la dezvoltarea socială și economică a statului sârb", se arată în comunicat.

Acesta a avertizat că declarații precum cea a lui Bokan ar putea pune în pericol relațiile de prietenie dintre România și Serbia. Ambasada și-a exprimat, de asemenea, regretul că un post de televiziune cu acoperire națională a difuzat declarația fără a condamna atacul asupra Marinikăi Tepic din cauza originii sale etnice.

De asemenea, CNMNRS condamnă cu fermitate limbajul urii, relatează rtv.rs.

Consiliul Național al Minorității Naționale Române condamnă cu fermitate limbajul urii de orice fel, în special cel a lui Dragoslav Bokan la Televiziunea Pink împotriva poporului român, declarații pe care le considerăm inadmisibile.

„De-a lungul istoriei, poporul român s-a dovedit a fi alături de poporul sârb, legându-ne de un destin comun în vremuri grele, care ne-a apropiat și ne ține și în continuare împreună. Respectăm pluralismul politic și dreptul fiecăruia la opinia și apartenența sa politică, dar aceasta nu trebuie să fie raportat la întreaga națiune și mai ales să nu fie pus în contextul prezentat în emisiunea menționată”, se evidențiază în comunicatul CNMNRS.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.