Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Cel puţin 11 persoane din Irak şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa vineri dimineaţă în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care au lovit oraşul Erbil din regiunea autonomă Kurdistan, aflată în nordul Irakului, conform unui nou bilanţ oficial, informează AFP.

"Bilanţul se ridică în prezent la 11 morţi, după ce protecţia civilă a descoperit trei cadavre ale unor persoane date dispărute, luate de ape, printre care un cetăţean filipinez şi unul turc", a declarat pentru AFP Nabaz Abdelhamid, responsabil administrativ local.

Inundaţiile au afectat suburbiile de sud-estul oraşului Erbil, capitala provinciei cu acelaşi nume, iar autorităţile au avertizat că sunt aşteptate în continuare ploi şi inundaţii, potrivit Agerpres.ro.

Guvernatorul provinciei Erbil, Omid Khoshnaw, şi un purtător de cuvânt al protecţiei civile au raportat anterior opt morţi, avertizând în acelaşi timp că bilanţul ar putea fi mai grav.

"Inundaţiile au început la ora locală 04:00 şi au provocat moartea a opt persoane, printre care femei şi copii", în special în cartierele de la periferia Erbil, a precizat Khoshnaw.

Patru membri ai protecţiei civile veniţi să salveze locuitorii au fost răniţi când maşina lor a fost luată de ape, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al protecţiei civile din Erbil, Sarkawt Karach, a declarat pentru AFP că printre "persoanele decedate, una a fost lovită de fulger, iar celelalte au murit înecate".

Mai multe familii au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, a completat acesta, raportând "pagube materiale considerabile".

La periferia Erbil, un jurnalist AFP a asistat la torenţi de apă noroioasă care se revărsau pe drumuri. De-a lungul unor căi rutiere, chiar şi autobuze, vehicule grele de marfă şi cisterne au fost luate de ape şi zăceau unele lângă celelalte, unele dintre ele răsturnate.

Guvernatorul provinciei Erbil a solicitat locuitorilor să evite deplasările nenecesare, precizând că sunt prognozate şi mai multe ploi şi inundaţii pentru Erbil şi împrejurimile sale.

Forţele de securitate şi de poliţie sunt în alertă maximă, la fel ca şi echipele medicale, protecţia civilă şi a autorităţile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.