Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Crypto-monedele îşi trăiesc apogeul: Directorul executiv al celei mai mari bănci americane afirmă că bitcoinul este lipsit de valoare

Mediafax.ro
Jamie Dimon

Jamie Dimon, directorul executiv al celei mai mari bănci americane, JPMorgan, şi-a reiterat convingerea conform căreia Bitcoinul este „lipsit de valoare” şi a adăugat că guvernele se pregătesc să reglementeze sectorul crypto, transmite Barron’s.

„Indiferent de ce consideră oamenii, guvernele vor reglementa industria. O vor reglementa din motive legate de combaterea activităţilor de spălare de bani şi din motive care au de a face cu Bank Secrecy Act”, a spus Dimon în timpul unui eveniment al Institutului Internaţional de Finanţe.

Publicat în 1970, Bank Secrecy Act (BSA) constituie un cadrul legislativ care le impune instituţiilor financiare din SUA să susţină agenţiile guvernamentale americane în ceea ce priveşte detectarea şi prevenirea operaţiunilor de spălare de bani, potrivit Mediafax.ro.

Clienţii diviziei de wealth management a JPMorgan au deja acces la unele fonduri cu expunere pe criptomonede, însă Dimon susţine că viziunea lui diferă de cea a altor şefi de bănci din SUA şi de cea a boardului companiei.

„Personal, cred că Bitcoinul este lipsit de valoare. Şi nici nu cred că ar oamenii ar trebui să fumeze ţigări. Însă nu mă interesează. Clienţii noştri sunt adulţi, nu sunt de acord, iar acest lucru contează în interiorul pieţelor. Le vom oferi acces legitim şi curat către Bitcoin”, afirmă Dimon.

Preţul celei mai valoroase criptomonede din lume nu pare să fie afectat de comentariile CEO-ului. Bitcoinul a scăzut cu doar 0,78% în ultimele 24 de ore la 56.901 dolari, după ce a crescut ieri cu 5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.