Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Cum a devenit Optics Valley din Wuhan un centru de înaltă tehnologie

english.news.cn
Optics Valley

În ultimul deceniu, provincia Hubei din centrul Chinei a fost martora unui boom tehnologic, înregistrând o dezvoltare rapidă în industriile emergente, inclusiv în domeniul informațiilor optoelectronice, al producției inteligente și al serviciilor de înaltă tehnologie.

Zona de dezvoltare de înaltă tehnologie East Lake, cunoscută și sub numele de Optics Valley, este un cluster emergent de înaltă tehnologie din Wuhan, capitala provinciei Hubei.

Prin adunarea de talente și descoperiri inovatoare, Optics Valley se profilează ca un centru de înaltă tehnologie în centrul Chinei, conducând industria informațiilor optoelectronice, realizând în același timp progrese în domeniile economiei digitale, 5G, inteligenței artificiale și "internetului obiectelor", un concept ce presupune folosirea internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate, formând astfel o rețea de obiecte.

PIB-ul provinciei a crescut de la 2,26 trilioane de yuani (aproximativ 324 de miliarde de dolari americani) în 2012 la peste 5 trilioane de yuani în 2021. Numărul de întreprinderi de înaltă tehnologie din provincie a crescut de la 1.577 în 2012 la 14.560 în 2021, arată datele oficiale, informează Xinhua.

Zona de înaltă tehnologie a devenit, de asemenea, o alegere ideală pentru noile sedii și centre de cercetare ale firmelor de tehnologie. Unul dintre cei care se remarcă este gigantul laser HGLaser Engineering Co., Ltd.

Potrivit lui Ye Zufu, directorul general al liniei de produse de sudură de la HGLaser, dezvoltarea tehnologiei laser implică cunoștințe multidisciplinare.

Compania, la fel ca multe altele din Optics Valley, colaborează îndeaproape cu experții din instituțiile academice locale. Între timp, unele universități au lansat, de asemenea, programe personalizate pentru a pregăti studenți care să răspundă nevoilor zonei de înaltă tehnologie.

Între timp, cu tot mai mulți giganți din domeniul tehnologiei, precum Huawei, ByteDance și Xiaomi, care se stabilesc în această zonă, Optics Valley a reușit să atragă mai mulți absolvenți de universități, care obișnuiau să se îndrepte către orașe de nivel înalt, precum Shanghai și Shenzhen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.