Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Furia naturii în Madagascar: Ciclonul Batsirai a ucis 80 de persoane

aljazeera.com
ciclonul Batsirai uragan case distruse madagascar

Bilanţul deceselor în urma trecerii ciclonului Batsirai care a lovit Madagascar a ajuns miercuri la 80 de morţi, potrivit ultimelor date oferite de autorităţi, care anunţaseră anterior un bilanţ de 29 de decese, relatează Reuters şi AFP.

Ciclonul Batsirai s-a abătut sâmbătă asupra ţării insulare din Oceanul Indian, lovind coasta de sud-est şi lăsând în urmă, înainte de a părăsi zona de uscat, duminică târziu, 91.000 de persoane cu gospodării avariate sau distruse.

Biroul naţional pentru gestionarea riscurilor şi catastrofelor din Madagascar (BNGRC), care compilează datele raportate din cele mai afectate regiuni, în special pe coasta de est a insulei din Oceanul Indian, a anunţat că noul bilanţ a ajuns la 80 de decese, dintre care 60 au fost raportate numai în districtul Ikongo, situat în această zonă.

Un membru al parlamentului care reprezintă districtul a avertizat anterior că numărul morţilor este mai mare în această zonă, şi că majoritatea victimelor s-au înecat sau au murit zdrobite când casele lor s-au prăbuşit.

Ciclonul Batsirai a lăsat în urmă numeroase case distruse sau inundate, centre medicale şi şcoli devastate şi aproximativ 20 de drumuri, precum şi 17 poduri impracticabile, ceea ce complică foarte mult operaţiunile de salvare şi ajutorare, potrivit Agerpres.ro.

Aceasta a fost a doua furtună devastatoare care a lovit Madagascar în ultimele două săptămâni, după ce ciclonul Ana a provocat 55 de morţi şi 130.000 de sinistraţi într-o altă zonă a ţării, situată mai la nord.

Ţara insulară, cu o populaţie de aproape 30 de milioane de locuitori, era deja afectată de o penurie de alimente în sud, consecinţă a secetei severe şi prelungite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.