Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Intervenţii ale salvamontiştilor din Sibiu şi Argeş pentru recuperarea a două turiste rănite în Munţii Făgăraş

Salvamont Pitești
Salvamont Pitești

Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş intervin, vineri, pentru salvarea a două turiste rănite în Munţii Făgăraş, fiind solicitat în ajutor elicopterul SMURD.

Serviciul Public Salvamont Sibiu a informat că prima intervenţie vizează recuperarea unei femei în vârstă de 50 ani, care a suferit o entorsă.

A fost solicitat şi elicopterul pentru recuperarea victimei prin troliere, arată sursa citată.

Serviciul Public Salvamont Sibiu a mai precizat că s-a mai primit un apel pentru salvarea unei femei "care a căzut din potecă, în zona lanţuri, Sub Lăiţel".

La această intervenţie participă atât salvatorii montani din Sibiu, cât şi din Argeş, fiind solicitat acelaşi elicopter pentru recuperarea victimei, care este stabilă, dar acuză dureri lombare, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Salvamont Argeş, persoana respectivă este conştientă, dar nu se poate mişca.

"Salvamont Argeş acţionează cu echipa de prim răspuns de la Baza de salvare montană Cota 2000 Transfăgărăşan pentru acordarea primului ajutor şi transportul unei persoane, aproximativ 50 ani, ce a căzut în zona vârfului Lăiţel, din munţii Făgăraş. Din primele informaţii, turista a căzut aproximativ 10 m, este conştientă, dar nu se poate mişca", se arată în postarea Salvamont Argeş.

Sursa citată mai precizează că elicopterul SMURD echipat cu troliu de la Punctul de Operare Aero Caransebeş se îndreaptă spre locul accidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.