Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Inundaţii record în Pakistan: Milioane de oameni sunt expuşi la riscuri medicale

Bangladesh inundatii

Milioane de oameni, inclusiv copii, sunt expuşi în faţa riscurilor medicale cauzate de boli care sunt transmise prin apă în regiunile din Pakistan afectate recent de inundaţii severe, au anunţat oficialii şi medicii locali luni, după ce bilanţul ploilor torenţiale înregistrate în ultimele săptămâni în această ţară a depăşit pragul de 400 de victime, informează DPA.

Cel puţin 1 milion de persoane - din care jumătate sunt copii cu vârste sub cinci ani - au fost deja tratate pentru diaree, febră tifoidă, hepatită, gastroenterită şi infecţii cu viermi paraziţi în provincia Sindh din sudul Pakistanului, a anunţat ministrul regional al Sănătăţii, Azra Fazal.

Medicii din armată şi de la mai multe organizaţii de caritate au amenajat spitale de campanie în provincia Balochistan din sud-vestul ţării pentru a trata pacienţi cu simptome ale unor boli care sunt transmise prin apă, a spus Farah Shah, purtător de cuvânt al guvernului acestei provincii, potrivit Agerpres.ro.

"Pacienţii vin în grupuri mari. Numărul lor ar putea ajunge la câteva milioane", a spus Farah Shah.

Provinciile Sindh şi Balochistan au fost afectate de viituri şi inundaţii severe după ploile torenţiale - cele mai puternice din istoria înregistrărilor meteorologice locale - care s-au abătut recent asupra acestei ţări din Sudul Asiei, în contextul îngrijorărilor tot mai mari legate de schimbările climatice.

Ploile şi inundaţiile au ucis 434 de oameni, au avariat peste 36.000 de case şi aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri, lăsând milioane de oameni fără locuinţe sau blocaţi în sate izolate, a anunţat Agenţia pentru gestionarea dezastrelor naturale din Pakistan.

Aproximativ 3 milioane de persoane, majoritatea copii, mor în Pakistan în fiecare an din cauza bolilor transmise prin apă, potrivit Asociaţiei Medicilor din Pakistan (PMA).

"Acest număr ar putea să crească dincolo de imaginaţia noastră în acest an", a declarat secretarul general al PMA, Qaiser Sajjad.

Experţii atribuie ploile şi inundaţiile severe efectelor provocate de schimbările climatice, iar unii dintre ei au avertizat că Pakistanul va continua să se confrunte şi mai mult cu astfel de fenomene în perioada viitoare dacă nu vor fi întreprinse acţiuni concrete.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.