Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Joe Biden promite că va dubla asistența americană pentru ţările în curs de dezvoltare

smartradio.ro
joe biden

Preşedintele Joe Biden a promis marţi, în discursul din cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU, că va dubla valoarea ajutorului internaţional acordat de Statele Unite ţărilor în curs de dezvoltare pentru a face faţă schimbărilor climatice, transmite AFP.

Preşedintele Biden s-a angajat să colaboreze cu Congresul SUA pentru a atinge acest obiectiv.

Citește și: VIDEO| Joe Biden: 'Am încheiat 20 de ani de conflict în Afganistan, începem o nouă eră de diplomaţie neobosită'

Potrivit experţilor, acest lucru înseamnă un angajament financiar de aproximativ 11 miliarde de dolari pe an.

"Cu ajutorul nostru, precum şi cu o participare crescută din partea sectorului privat şi a altor donatori, vom putea atinge obiectivul de a mobiliza 100 de miliarde de dolari pentru a sprijini acţiunile în domeniul climei în ţările în curs de dezvoltare", a adăugat Joe Biden.

Ţările dezvoltate s-au angajat în 2009, la Copenhaga, să mobilizeze 100 de miliarde de dolari anual între 2020 şi 2025 pentru acest tip de asistenţă. Planul de finanţare, care va fi fără îndoială unul din punctele controversate la Conferinţa ONU privind schimbările climatică COP26 de la Glasgow din noiembrie, a rămas în urmă.

Citește și: VIDEO| Preşedintele SUA susţine soluţia a două state în conflictul israelo-palestinian

Preşedintele COP26, Alok Sharma, a salutat marţi pe Twitter anunţul preşedintelui american."Trebuie să menţinem acest impuls", a îndemnat el.

Acest subiect stârneşte în mod regulat nemulţumirea ţărilor sărace, primele victime ale efectelor schimbărilor climatice, care denunţă lipsa de solidaritate a ţărilor bogate, responsabile, în principal, de încălzirea globală.

OCDE a anunţat săptămâna trecută că acest ajutor Nord-Sud a ajuns la 79,6 miliarde de dolari în 2019, o creştere de doar 2% faţă de 2018, informează Agerpres.ro.

Totodată, Washingtonul va "anunţa, de asemenea, angajamente suplimentare" pentru a stimula vaccinarea în ţările cel mai puţin dezvoltate în cadrul unui summit virtual pe care îl organizează miercuri, a mai informat preşedintele Joe Biden.

Citește și: VIDEO| Joe Biden dă asigurări la ONU că nu-şi doreşte un 'nou război rece cu China'

Săptămâna trecută, Washington Post a informat despre intenţia executivului american de a cumpăra sute de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer / BioNTech pentru a le dona ţărilor care au nevoie.

"Am trimis peste 160 de milioane de doze de vaccin altor ţări, inclusiv 130 de milioane din propriul nostru stoc", a mai afirmat preşedintele SUA.

Preşedintele Biden a promis, de asemenea, marţi că SUA se vor angaja să investească "zece miliarde de dolari pentru a pune capăt foametei şi a investi în sistemul alimentar" pe plan intern şi în străinătate.

Citește și: Confruntat cu critici, Joe Biden se rupe de politica lui Trump: Câți refugiați vor primi SUA anul viitor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.