Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Joe Biden şi premierul Australiei au dat asigurări cu privire la noua lor alianţă

DW
Joe Biden

Preşedintele SUA Joe Biden şi premierul australian Scott Morrison au dat asigurări marţi că noua lor alianţă militară, care a indignat Franţa, ''s-a extins'' şi la alţi aliaţi în regiunea strategică Indo-Pacific, relatează AFP.

"Nu este vorba doar de parteneriatul nostru, deoarece parteneriatul nostru se extinde la atât de mulţi prieteni, fie că sunt naţiuni din ASEAN, fie Europa", a afirmat Scott Morrison, înaintea unei întrevederi bilaterale cu preşedintele american, în marja Adunării Generale a ONU la New York.

''Acest ultim punct este important deoarece parteneriatul nostru (...) este în concordanţă cu toate celelalte democraţii'', a adăugat Joe Biden.

Cele două ţări, flancate de Regatul Unit, au anunţat săptămâna trecută o nouă alianţă strategică regională, în cadrul căreia Australia va achiziţiona submarine cu propulsie nucleară cu tehnologie americană.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat pe 15 septembrie o nouă alianţă strategică cu Australia şi Regatul Unit, torpilând astfel un contract pentru construcţia de submarine australiene de către Franţa şi provocând furie la Paris, care nu a ştiut nimic despre decizie, potrivit Agerpres.ro.

Şi alţi oficiali europeni şi-au exprimat îngrijorarea, apreciind că Uniunea Europeană merită o atenţie sporită într-un moment în care preşedintele american îşi avansează hotărât pionii în materie de politică externă, fie prin retragerea din Afganistan, fie prin formarea de alianţe cu China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.