Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Mii de funcţionari din Portugalia au manifestat pentru a cere majorări salariale

abrilabril.pt
lisabona portugalia

Mii de funcţionari au manifestat vineri după-amiaza la Lisabona, pentru a cere majorări salariale, ca să poată face faţă creşterii costului de trai, cu o săptămână înainte de adoptarea Legii Finanţelor, informează AFP.

"Majorările salariale sunt fundamentale!", "'Da' locurilor de muncă, 'nu' precarităţii!", au scandat funcţionarii care au mărşăluit la Lisabona până la Parlament, pentru a protesta împotriva "sărăcirii".

Manifestaţii, care au venit din mai multe regiuni ale ţării, au cerut majorări salariale în condiţiile în care guvernul portughez prevede în proiectul său de buget, care urmează să fie votat vinerea viitoare, o revalorizare a salariilor din funcţiile publice cu 0,9%, potrivit Agerpres.ro.

"Această majorare este complet inacceptabilă", a estimat Sebastiao Santana, coordonator al Frontului comun al sindicatelor, care face parte din CGTP, principala confederaţie sindicală din Portugalia, apropiată Partidului Comunist.

"În faţa creşterii costului de trai care există astăzi, aceasta reprezintă o scădere a puterii de cumpărare", a subliniat responsabilul sindical, cerând guvernului să-şi revizuiască propunerea înainte de votul asupra bugetului pentru 2022, săptămâna viitoare.

Legea Finanţelor a fost respinsă în octombrie, ceea ce a dus la căderea guvernului şi la organizarea de alegeri legislative anticipate pe 30 ianuarie, câştigate de socialişti, care dispun deja de o majoritate absolută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.