Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Mii de persoane din Germania au ieşit în stradă împotriva politicilor legate de coronavirus

ruptly.tv
protest germania

Mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în numeroase oraşe din Germania, exprimându-şi din nou nemulţumirea faţă de modul în care măsurile luate pentru a limita pandemia de coronavirus au limitat libertăţile personale, informează DPA.

Protestele se întindeau de la Flensburg şi Schwerin, în nord, până la Freiburg, în sud. Cu toate acestea, în multe locuri, contramanifestanţii au ieşit împotriva lor.

În Freiburg şi Berlin, de exemplu, poliţia a numărat aproximativ 3.000 de participanţi în fiecare tabără pro şi contra. În Osnabruck, numărul acestora a fost de 1.200, iar în Schwerin, de peste 600. Potrivit poliţiei, protestele şi contramanifestaţiile au rămas în mare parte paşnice, potrivit Agerpres.ro.

La Berlin, demonstranţii au mărşăluit sâmbătă de la Poarta Brandenburg spre gara principală. Pe pancarte au afişat sloganuri precum "Grijă cu inima, nu vaccinare obligatorie" şi "Libertate în loc de frică".

Organizatorii declaraseră online că simbolurile politice vor fi "indezirabile", o încercare de a menţine evenimentul concentrat pe politica de sănătate. Manifestanţii au cerut pe internet ''recunoaşterea imunităţii naturale'', ''încetarea tuturor măsurilor'' şi libertatea de alegere în materie de vaccinare.

De săptămâni întregi, opozanţii măsurilor anti-coronavirus protestează cu regularitate. Zeci de mii de persoane sunt în mod regulat în mişcare în toată ţara. Adesea, organizatorii numesc aceste manifestaţii "plimbări" şi nu le înregistrează la autorităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.