Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Natalia Gavrilița: 'Mi-aş dori să am timp să cheltui bani, mi-am redus cheltuielile de când sunt premier'

captura Facebook
Natalia Gavrilița

"Mi-aş dori să am timp să cheltui bani, mi-am redus cheltuielile de când sunt premier". Așa a răspuns prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, la întrebarea jurnaliștilor, dacă a afectat-o personal marea inflație.

"Cheltuielile mele s-au redus din cauza că consum foarte puțin și am puțin timp liber pentru alte cumpărături", a mai punctat premierul.

Natalia Gavrilița a mai spus că "inflația din țară se datorează în primul rând inflației importate, creșterii prețurilor la nivel internațional, produse energetice, dar și la materie primă și produse alimentare. În al doilea rând, în mod intenționat aceste cheltuieli pe care noi le avem protejează investiițiile publice. Avem o politică fiscală potrivită pentru problemele cu care ne confruntăm".

Menționăm că potrivit Trading Economics, Republica Moldova este campioana Europei la inflaţie. Se întâmplă pe fundalul războiului din Ucraina, care a dus la creşterea fulminantă a preţurilor la nivel global, în doar câteva luni.

Iar prognoza Băncii Naţionale a Moldovei este sumbră: inflaţia va continua să crească şi se va ridica la cota maximă de 31 de procente în al treilea trimestru al acestui an. Ulterior, rata va începe treptat să scadă şi ar putea coborî la 5% abia la începutul anului 2024, informează publika.md.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.