Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Olandezii au celebrat sărbătoarea naţională Ziua Regelui pentru prima dată fără restricţii anti-COVID-19 după 2019

RFI România
Olanda

Străzile oraşelor din Ţările de Jos au fost luate cu asalt de numeroşi petrecăreţi îmbrăcaţi în haine portocalii, care au celebrat miercuri sărbătoarea naţională Ziua Regelui într-o manieră tradiţională - cu muzică şi pieţe deschise în aer liber - şi fără restricţii anti-COVID-19 pentru prima dată după anul 2019, informează Reuters.

Regele Willem-Alexander, care împlineşte miercuri vârsta de 55 de ani şi a cărui zi de naştere este marcată prin această sărbătoare naţională, a vizitat oraşul Maastricht din sudul Ţărilor de Jos alături de soţia lui, respectând astfel o promisiune pe care a amânat-o timp de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus.

La Amsterdam, unde Ajunul Regelui este o petrecere comparabilă cu cea de Revelion, străzile din centrul istoric al oraşului au fost umplute de zeci de mii de oameni, care au început să sărbătorească încă de marţi seară.

De Ziua Regelui, "pieţe libere" sunt amenajate în aproape toate oraşele olandeze, iar rezidenţii construiesc tarabe de ocazie sau rulează covoare pe care vând obiecte de care nu mai au nevoie sau pe care nu le mai doresc contra unor sume care variază de la câţiva eurocenţi la câţiva euro. Chilipirurile sunt numeroase, iar clienţii se aşteaptă să negocieze cu vânzătorii, potrivit Agerpres.ro.

Olandezii poartă în această zi specială haine portocalii în semn de omagiu adus familiei regale din Ţările de Jos - casa de Orania.

Canalele din Amsterdam sunt pline de "bărci de petrecere" pe care se află oameni care dansează şi ascultă muzică antrenantă, în timp ce în imensul parc municipal Vondelpark brutarii vând clătite, iar numeroşi copii îşi demonstrează talentele artistice cântând la diverse instrumente muzicale.

DJ-ul Martin Garrix se numără printre artiştii olandezi care vor susţine recitaluri la un concert programat în a doua parte a zilei de miercuri la Amsterdam.

În Maastricht, televiziunea naţională olandeză NOS a difuzat imagini care îi prezentau pe regele Willem-Alexander, regina Maxima şi cele trei fiice ale lor în timp ce dădeau mâna cu fanii lor aliniaţi pe marginea bulevardelor pentru a saluta familia regală.

Festivităţile durează de obicei până târziu în noapte, dar, întrucât data de 27 aprilie a căzut în acest an la jumătatea săptămânii, cei mai mulţi dintre petrecăreţi vor trebui să îşi reia activităţile profesionale joi dimineaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.