Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO/ Operațiunea de salvare care ține Marocul cu sufletul la gură - Un copil este blocat de peste 36 de ore într-un puț cu o adâncime de 32 de metri

operationworld.com
Maroc

Soarta unui băieţel de 5 ani rămas blocat într-un puţ adânc de mai bine de 36 de ore a ţinut Marocul cu sufletul la gură, joi, în timp ce salvatorii încercau să-l scoată la suprafaţă, informează AFP, potrivit Agerpres.

Rayan a căzut accidental marţi seara în puţul secat cu o adâncime de 32 de metri, îngust şi greu accesibil, săpat lângă locuinţa familiei lui, într-un sat din apropierea localităţii Bab Berred din provincia Chefchaouen, în nordul ţării, potrivit media locale.

''Într-un moment de neatenţie, micuţul a căzut în fântâna pe care o reparam. N-am putut dormi nicio clipă toată noaptea'', a declarat tatăl lui Rayan pentru site-ul Le360.

Salvatorii au reuşit să livreze ''apă şi oxigen prin tuburi către Rayan'', potrivit agenţiei de presă MAP.

Cinci excavatoare trimise la faţa locului au început să sape paralel cu puţul. ''Lucrările de excavaţie au atins o adâncime de peste 19 metri'', potrivit autorităţilor locale, citate de MAP.

Mobilizate de mai bine de 24 de ore, echipele de intervenţie nu au putut coborî direct în puţ, pentru că ''diametrul acestuia nu depăşeşte 45 de centimetri'', a declarat pentru post public de televiziune Al Oula responsabilul cu operaţiunile de salvare, Abdelhabi Temrani.

Accidentul a suscitat emoţie pe social media. Hashtag-ul #sauvezrayan (în arabă) a fost joi în tendinţe pe Twitter. ''Inima tuturor marocanilor este alături de acest înger'', a scris un internaut pe Twitter.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.