Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Ordine de evacuare au fost emise în vestul Canadei, după inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile torenţiale

b1.ro
inundații

Ordine de evacuare au fost emise în sudul Columbiei Britanice, provincie din vestul Canadei, după ce ploile abundente au provocat inundaţii şi alunecări de teren, au informat luni autorităţile locale, relatează AFP.

"După ploile abundente, alunecările de teren şi inundaţiile au afectat diverse drumuri în Columbia Britanică", a postat pe Twitter Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii al provinciei, în noaptea de duminică spre luni.

Mai multe autostrăzi fuseseră deja închise, în zonele afectate vara aceasta de incendiile forestiere majore.

O echipă de căutare şi salvare a fost trimisă în zonă pentru a salva zeci de persoane blocate în vehiculele lor în urma alunecărilor de teren pe un drum din apropiere de Agassiz, la circa 100 de kilometri est de Vancouver, potrivit mass-mediei locale.

Oraşul Abbotsford a emis un ordin de evacuare pentru mai mult de o sută de locuinţe, potrivit Radio Canada, în urma ploilor abundente care au provocat alunecări de teren şi inundaţii în mai multe locuri. informează Agerpres.ro.

Autorităţile din Merritt, la 400 de km spre nord-est, au cerut rezidenţilor unei zone situate în apropierea unui râu să-şi evacueze imediat locuinţele, precizând că au fost puse la dispoziţie locuri într-un centru de primire.

"Ploaia abundentă va continua în această dimineaţă şi va slăbi în intensitate în această după-amiază", a anunţat Environment Canada într-un buletin emis la 05:00 ora locală (13:00 GMT), care a prognozat şi alţi 50 mm de ploaie, după ce "aproape 160 de mm" au căzut "în centrul şi estul Văii Fraser".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.