Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video/ Prăpăd! Peste 80 de cutremure au avut loc astăzi în Japonia: Fugiți! S-a emis și alertă de tsunami!

japonia cutremur

Peste 80 de cutremure au fost înregistrate de aparate luni, în Japonia. Cele mai multe au avut loc în regiunea Ishikawa, acolo unde a avut loc cutremurul cu magnitudinea 7,6 de dimineață. Cutremurele s-au produs luni, începând cu ora 7.10 și au avut magnitudini cuprinse între 3 și 7,6. Cele mai multe dintre ele s-au produs în apropiere de Noto, în Ishikawa, unde s-a înregistrat cel mai puternic cutremur de luni dimineață.

Alte cutremure au avut loc în largul coastelor Joetsu, la Chuetsu, în Marea Iyonada și la Niigata.

Specialiștii avertizează că seria de cutremure ar putea continua două sau trei zile.

Cutremurul puternic care a lovit luni Japonia a determinat autoritățile să avertizeze populația să evacueze unele zone de pe coasta de vest. Mii de locuințe au rămas fără curent electric, iar zborurile și serviciile feroviare din regiune au fost afectate și ele, relatează Reuters.

Agenția Meteorologică Japoneză (JMA) a emis avertizări de tsunami pentru prefecturile de coastă Ishikawa, Niigata și Toyama, acestea fiind primele avertizări majore de la cutremurul și tsunamiul care au lovit nord-estul Japoniei în martie 2011.

Unele case au fost distruse și au fost trimise unități ale armatei pentru a ajuta la operațiunile de salvare, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului, Hayashi Yoshimasa, adăugând că autoritățile încă evaluează amploarea pagubelor.

Mai multe cutremure puternice în zonă, unde activitatea seismică mocnește de peste trei ani, ar putea avea loc în zilele următoare, a declarat oficialul JMA Toshihiro Shimoyama.

În comentariile făcute în fața presei la scurt timp după producerea cutremurului, premierul Fumio Kishida a avertizat, de asemenea, locuitorii să se pregătească pentru alte cutremure. "Locuitorii trebuie să rămână în alertă pentru alte posibile cutremure și îi îndemn pe oamenii din zonele în care se așteaptă tsunami să se evacueze cât mai repede posibil", a declarat Kishida.

"Fugiți!", un avertisment galben aprins a apărut pe ecranele televizoarelor, sfătuind locuitorii din anumite zone de pe coastă să își evacueze imediat casele.

Imaginile difuzate de presa locală au arătat o clădire care se prăbușește într-o coloană de praf în orașul de coastă Suzu și o crăpătură uriașă pe un drum din Wajima. Cutremurul a zguduit clădiri și în capitala Tokyo, situată la aproximativ 500 km de Wajima, pe coasta opusă.

Peste 36.000 de gospodării au rămas fără curent electric în prefecturile Ishikawa și Toyama.

Trenurile de mare viteză spre Ishikawa au fost suspendate, în timp ce operatorii de telecomunicații au raportat întreruperi ale serviciilor de telefonie și internet în Ishikawa și Niigata.

Japan Airlines a anulat majoritatea zborurilor către regiunile Niigata și Ishikawa, iar autoritățile au declarat că unul dintre aeroporturile din Ishikawa a fost închis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.