Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Preşedintele american pregăteşte 'un set de iniţiative' pentru a proteja Ucraina de un atac al Rusiei

vestidinrusia.ro
putin biden sua rusia

Preşedintele american a declarat vineri că pregăteşte un "set de iniţiative" care vizează protejarea Ucrainei de un atac rus, într-un moment în care Kievul şi Washingtonul acuză Rusia că a concentrat trupe la frontieră şi că efectuează pregătiri pentru o invazie, relatează AFP şi Reuters.

Afirmând că este în "contact constant" cu aliaţii SUA şi ai Ucrainei, el a declarat, la Casa Albă: "Pregătesc ceea ce va fi, cred, setul de iniţiative cel mai cuprinzător şi cel mai pertinent care este posibil pentru ca să fie foarte, foarte dificil pentru dl Putin să facă ceea ce oamenii se tem că va face".

Preşedintele american, care a răspuns întrebărilor jurnaliştilor la Casa Albă cu prilejul unui discurs despre economia americană, a spus că nu a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin. O convorbire între cei doi lideri este aşteptată să aibă loc în termen de zile, potrivit Reuters.

Tensiunile nu au făcut decât să se amplifice în ultimele săptămâni privind un nou eventual atac al Rusiei asupra Ucrainei, Moscova fiind acuzată că a mobilizat zeci de mii de soldaţi la frontieră, informează Agerpres.ro.

Pentru a aplana tensiunile, Moscova cere "garanţii de securitate" şi în special asigurări că NATO nu va continua să se extindă spre Est, în special prin aderarea Ucrainei.

Kievul refuză însă categoric să renunţe la un astfel de proiect de aderare, despre care se discută oficial din 2008, dar care nu a avansat între timp. Aderarea la NATO ar însemna ca celelalte ţări ale Alianţei, cu SUA în frunte, ar fi obligate să intervină militar pentru a apăra Ucraina în caz de agresiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.