Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Preşedintele conferinţe privind clima COP26: 'Ultimul proiect de declaraţie face cu adevărat lucrurile să avanseze'

cop26

Preşedintele conferinţe privind clima COP26, Alok Sharma, a făcut apel sâmbătă la delegaţi să accepte proiectul de delegaţie difuzat în aceeaşi zi, apreciind că este "echilibrat" şi "face cu adevărat lucrurile să avanseze pentru toată lumea", relatează AFP.

"Toată lumea a putut să se exprime şi sper că toţi colegii mei vor aprecia ceea ce este pe masă", a declarat Sharma în cadrul sesiunii plenare.

El a făcut aceste declaraţii după o oră de discuţii în mici grupuri între delegaţi veniţi din lumea întreagă în diferite puncte ale sălii, în contextul în care a încercat în zadar să deschidă sesiunea.

Vizibili în centrul discuţiilor animate au fost în special emisarul american pentru schimbare climatică John Kerry şi vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, notează AFP.

"Nu toate aspectele vor fi primite favorabil de toţi", a spus Sharma despre text, într-o scurtă alocuţiune înainte de a da un răgaz de 45 de minute suplimentare delegaţilor, potrivit Agerpres.ro.

"Intenţia mea este să punem capăt acestei COP în după-amiaza asta", a spus el pe un ton ferm, în contextul în care cea de a 26-a conferinţă privind clima organizată la Glasgow, în Scoţia, trebuia să se încheie vineri, după două săptămâni de discuţii desfăşurate zi şi noapte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.