Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Prima ediţie a BCR Iaşi Open, turneu cu statut WTA 125, a fost deschisă oficial la Baza Sportivă Ciric

tennisworldusa.org
Andreea Prisăcariu

Prima ediţie a BCR Iaşi Open, turneu cu statut WTA 125, a fost deschisă oficial, joi, la Baza Sportivă Ciric, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat organizatorii evenimentului, primarul municipiului Iaşi, parteneri, precum şi una dintre jucătoare, ieşeanca Andreea Prisăcariu.

În cadrul evenimentului care se va desfăşura în perioada 1-7 august se vor acorda cu premii în valoare de 115 000 de dolari şi 160 de puncte WTA.

"Prima ediţie a turneului BCR Iaşi Open aduce pe terenurile de la Baza Sportivă Ciric 12 jucătoare din România. Opt dintre ele, între care Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan şi ieşeanca Andreea Prisăcariu, sunt pe tabloul principal şi mai avem patru jucătoare în calificări. Pe lista jucătoarelor înscrise sunt trei sportive din Top 100 WTA, Viktorija Golubic, Clara Burel şi Panna Udvardy, dar şi o jucătoare câştigătoare de titluri de Grand Slam la dublu - Kristina Mladenovic. Pe perioada întregii săptămâni vom organiza mai multe activităţi pentru fanii tenisului, pe terenul de tenis, dar şi în Fan Zone. Duminică, 31 iulie, la ora 11:00 vor începe meciurile din calificări, iar la ora 14:30 va avea loc tragerea la sorţi, în prezenţa supervizorului WTA Mihaela Testiban", a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul de comunicare al turneului, Maria Tudor.

Primarul Mihai Chirica a propus ca meciurile să poată fi vizionate şi în cartierele din Iaşi, cu ajutorul unor ecrane de mari dimensiuni, potrivit Agerpres.ro.

"Este o oportunitate nu doar pentru imagine, ci pentru a face din sportul ieşean şi din sportul românesc un atu pe care, din păcate, l-am pierdut. Sportul este o formă de reprezentare pentru România şi ar trebui să devină o prioritate de brand de ţară pentru cei care decid soarta ţării. Baza Sportivă Ciric s-a transformat pe repede înainte, cred că suntem un exemplu de viteză în investiţii în sport pentru întreaga ţară, am reuşit să facem şi nocturnă şi tot ce vedeţi aici în doar o lună de zile. A fost o mare provocare pentru noi. Un turneu WTA este un eveniment foarte serios. Sperăm să rămânem un partener de viitor. Îmi doresc să facem din Iaşi un loc iubit de tenismeni, fie ei români sau străini. Propun ca în fiecare zi să redifuzăm meciurile în diverse zone din oraş, pe nişte ecrane mari, astfel încât să mediatizăm acest turneu şi să-l facem cât mai atractiv şi pentru ediţiile care urmează", a declarat primarul Mihai Chirica.

Mircea Popovici, director Grup Retail BCR, a declarat că această competiţie, BCR Iaşi Open, alături de Concord Iaşi Open, a transformat Iaşiul în capitala tenisului românesc în această vară.

Daniel Dobre, directorul Turneului BCR Iaşi Open, a remarcat progresul făcut de municipalitate în ceea ce priveşte baza sportivă, menţionând în acest sens că în momentul acesta baza poate asigura chiar şi un turneu mai mare, chiar un WTA de 500 de puncte sau un turneu ATP.

"Jucătorii participanţi la primele trei ediţii de Challenger au fost foarte impresionaţi. Din punctul de vedere al participării, ne bucurăm că jucătoarele din România au răspuns pozitiv şi multe dintre ele participă. Chiar sperăm, având în vedere că Ana Bogdan joacă foarte bine, că Mihaela Buzărnescu este o jucătoare cu foarte multă experienţă, care a fost la nivel de primii 20 în lume, să joace foarte bine. Baza este incredibilă, oamenii se implică total aici, nu cred că a fost o problemă care să nu fi fost rezolvată rapid. Am fost la multe turnee în lume şi nicăieri nu s-a realizat ce s-a realizat la Iaşi într-un timp atât de scurt. O nocturnă cu un design foarte frumos. Din experienţă pot să vă spun că în momentul în care începi aşa bine, poţi ajunge foarte sus. Asta înseamnă că aceste turnee vor evolua şi vor deveni puncte de reper în calendarul internaţional", a declarat directorul turneului.

Andreea Prisăcariu, jucătoare posesoare de wild-card pe tabloul principal, a declarat că "Iaşiul este o atracţie turistică, pe plan cultural, dar lipsea partea sportivă".

"Am emoţii, probabil pentru că sunt acasă, vă promit un turneu de calitate, cu meciuri foarte bune. Toate începuturile mele au fost la Iaşi şi sper să fie şi începuturile mele în WTA tot la Iaşi", a declarat Andreea Prisăcariu.

Programul meciurilor va fi afiÅŸat pe conturile de social media ÅŸi pe website-ul BCR IaÅŸi Open.

În zilele de duminică, luni şi marţi, primele meciuri din zi încep la ora 11:00 iar ultimul meci din zi nu mai devreme de ora 19:00. În zilele de miercuri, joi şi vineri, primele meciuri din zi încep la ora 13:00 iar ultimul meci din zi nu mai devreme de ora 19:00. Sâmbătă, 6 august meciurile încep la ora 13:00. Duminică, 7 august meciurile încep la ora 12:00.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.