Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Prinţul Charles şi soţia sa, în Egipt pentru a discuta despre criza climatică şi coexistenţa religioasă

bbc.com
Prințul Charles, Camilla

Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, s-au întâlnit joi la Cairo cu preşedintele Abdel Fattah al-Sissi şi cu Marele Imam al Al-Azhar, cea mai înaltă instituţie a islamului sunnit, la începutul unei vizite de două zile axată pe criza climatică şi pe coexistenţa religioasă, informează AFP.

În timp ce Marea Britanie a găzduit COP26, iar Egiptul va găzdui COP27 aneul viitor, fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu cuplul prezidenţial, cu şeicul Ahmed al-Tayeb, precum şi cu arhiepiscopul anglican al Alexandriei, Sami Fawzi.

Charles şi Camilla au vizitat apoi iniţiative care promovează munca femeilor şi ecologia.

Moştenitorul tronului britanic, în vârstă de 73 de ani, şi Camilla, care nu mai vizitaseră Egiptul din 2006, vor participa în cursul serii la o recepţie egipteano-britanică la piramidele din Giza, înainte de a se deplasa vineri la Alexandria, oraş-port aflat în prima linie în faţa schimbărilor climatice, potrivit Agerpres.ro.

La începutul lunii noiembrie, la summitul COP26 de la Glasgow, premierul britanic Boris Johnson a evocat oraşul Alexandria în legătură cu schimbările climatice.

"Ne luăm rămas bun de la oraşe întregi: Miami, Alexandria, Shanghai, toate pierdute în valuri", le-a spus el participanţilor la acest summit.

Prinţul Charles a preluat de câţiva ani din îndatoririle reginei Elisabeta a II-a (95 de ani) - care se retrage treptat pentru a-şi îngriji sănătatea - îndeplinind multiple angajamente oficiale, atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate.

Regina a renunţat - "spre marele său regret" - să participe duminică la o ceremonie la Londra în memoria victimelor războaielor din cauza unor dureri de spate. Ea a fost nevoită să îşi anuleze participarea la mai multe evenimente în ultimele săptămâni la sfatul medicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.