Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Proiecţie de holograme cu animale sălbatice la o grădina zoologică din Franța: Cel mai mare cinematograf holografic din lume

francebleu.fr
Amnéville cinematograf holografic

Grădina zoologică din Amnéville, situată în estul Franţei, a prezentat marţi noua sa atracţie, o proiecţie de holograme cu animale sălbatice în mediul lor natural, descrisă drept ''cel mai mare cinematograf holografic din lume'', relatează AFP marţi.

Spectatorii pot asista la o cursă prin pădure între un tigru şi un cerb şi pot vedea diverse animale, precum un râs sau balene în Arctica. Atracţia dispune de un ecran holografic de 300 de metri pătraţi, o pânză de proiecţie 3D de 400 de metri pătraţi, dar şi de lumini de 250.000 de lumeni şi sunet de 16.000 de waţi.

Pentru montarea acestui spectacol, conducerea parcului a colaborat cu artişti de la blueBOX & Extended, specialişti în holograme, scrie Agerpres.ro.

Spectacolul este disponibil publicului începând de miercuri.

''Aici, avem efectul 3D fără ochelari. Acest lucru ne-a sedus. Cu o rezoluţie de zece ori mai mare decât la cele mai bune televizoare de pe piaţă'', a declarat Dominik Zwerger, director general în cadrul Prudentia, acţionar al grădinii zoologice din Amnéville, care nu a dorit să dezvăluie costul noii atracţii.

Parcul vast, care grupează aproape 2.000 de animale, dar a acumulat o datorie de peste 50 de milioane de euro, a intrat în ianuarie 2020 în proprietatea Prudentia, cu până la 80% din acţiuni, 20% rămânând în posesia fondatorului grădinii zoologice şi a partenerului său. Noii proprietari au fost însă nevoiţi să înfrunte criza sanitară.

Închis timp de mai multe luni din cauza pandemiei, parcul se bazează în special pe această nouă atracţie pentru a aduce publicul înapoi.

Grădina zoologică din Amnéville a anunţat în noiembrie că a abandonat spectacolul său cu animale ''TigerWorld'', care amintea mai mult de lumea circului decât de cea a grădinilor zoologice.

În locul acestui spectacol, spectatorii vor putea asista la imersiunea în biotopuri, ''complementară vizitei obişnuite'', după cum a subliniat preşedinta grădinii zoologice, Albane Pillaire.

''Sistarea 'TigerWorld' a fost o decizie strategică. Este, de asemenea, aşteptarea publicului larg de a avea o vizită augmentată (...) Este cel mai mare cinematograf holografic din lume'', a precizat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.