Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Tanzania: Mai multe incendii de vegetaţie continuă să se răspândească pe Muntele Kilimanjaro

africa.cgtn.com
Kilimanjaro

Mai multe incendii de vegetaţie continuă să se răspândească pe Muntele Kilimanjaro, a anunţat joi premierul tanzanian Kassim Majaliwa, în timp ce sute de poliţişti şi voluntari sunt mobilizaţi pentru stingerea flăcărilor, care ard de două săptămâni, transmite AFP.

Incendiul, a cărui cauză nu este deocamdată cunoscută, a izbucnit la 21 octombrie în apropiere de tabăra Karanga, la o altitudine de aproximativ 4.000 de metri, într-un punct de trecere folosit de alpinişti în timpul ascensiunii pe "acoperişul Africii" (5.895 metri), potrivit Agerpres.

Flăcările s-au extins apoi în alte zone, mistuind aproximativ 33 de kilometri pătraţi de vegetaţie în Parcul Naţional Kilimanjaro.

"Întrucât eforturile s-au concentrat asupra regiunii Karanga, alte incendii au izbucnit în zonele Mandara (...) şi Ubetu Samanga (...) din Parcul Naţional Kilimanjaro, afectând vegetaţia naturală şi fauna", a declarat Kassim Majaliwa în faţa Parlamentului, fără a oferi mai multe detalii.

Autorităţile locale nu au răspuns solicitărilor AFP.

"Eforturile de stingere a incendiilor continuă", iar situaţia se află "sub control" în majoritatea regiunilor, a afirmat premierul.

Aproximativ 900 de soldaţi au fost mobilizaţi pentru a veni în sprijinul pompierilor şi voluntarilor în regiunea Karanga.

Munte emblematic al cărui vârf înzăpezit este cunoscut în întreaga lume, Kilimanjaro şi zona din jurul său sunt înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cu o suprafaţă totală de peste 750 de kilometri pătraţi, parcul găzduieşte un ecosistem remarcabil, cu o floră bogată şi o faună ce cuprinde, printre altele, elefanţi, bivoli şi antilope.

Acest incendiu vine la exact doi ani de la un eveniment similar care a devastat, timp de o săptămână, în octombrie 2020, 95 de kilometri pătraţi de vegetaţie de pe versanţi, fără a provoca victime.

Cu o altitudine de aproape 6.000 de metri, Kilimanjaro este cel mai înalt munte din Africa şi, totodată, o populară destinaţie turistică. În fiecare an, aproximativ 50.000 de persoane vizitează piscul acestui masiv montan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.