Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Un 'convoi al libertăţii' a străbătut autostrada principală care leagă oraşele Tel Aviv şi Ierusalim din Israel

reuters.com
israel convoi

Un convoi de protest inspirat de demonstraţiile din Canada împotriva restricţiilor antiepidemice a străbătut luni autostrada principală care leagă oraşele Tel Aviv şi Ierusalim din Israel, a relatat agenţia Reuters.

Zeci de vehicule au parcurs drumul până la sediul parlamentului de la Ierusalim, pornind dintr-un punct de întâlnire situat la mijlocul distanţei dintre cele două oraşe.

Alţi protestatari s-au aşezat pe poduri şi la intersecţii pe autostradă în timp ce trecea aşa-numitul 'convoi al libertăţii', din unele vehicule fluturând steaguri israeliene şi canadiene.

'Libertatea nu arată aşa', se putea citi pe un panou, în care apărea imaginea unei fete purtând o mască.

În afara parlamentului, protestatarii au claxonat şi au bătut din tobe, cerând ca restricţiile să fie ridicate.

'Ne-am adunat toţi aici pentru libertate. Pentru că, deja de doi ani, toată această lume înnebuneşte din cauza tuturor restricţiilor şi a tuturor lucrurilor care nu ne lasă să trăim la fel de liberi cum ne-am născut', a spus Jonathan Deporto, în vârstă de 39 de ani, potrivit Agerpres.ro.

În ultimele săptămâni, Israelul a renunţat la cerinţa de prezentare a dovezii de vaccinare pentru accesul în restaurante, săli de cinema, săli de sport, hoteluri, pe măsură ce numărul infectărilor cu varianta Omicron a coronavirusului a început să coboare.

Totuşi, măştile de protecţie sunt în continuare obligatorii în spaţiile publice închise precum şcoli, magazine şi unităţi medicale.

Protestele intitulate 'convoiul libertăţii' au început în capitala canadiană Ottawa luna trecută, pornite de şoferii de camioane obligaţi să fie vaccinaţi pentru a putea trece frontiera cu Statele Unite, dar s-au extins şi în alte ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.