Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un nou eșec pentru SpaceX - Racheta a eplodat la aterizare

floridatoday.com
spacex

Un prototip al rachetei Starship SpaceX a explodat în timpul unei încercări de aterizare, la câteva minute după o lansare experimentală la mare altitudine în Boca Chica, Texas, anunță Reuters potrivit mediafax.

Un accident asemănător a avut loc anterior. Starship SN9, care a explodat la aterizare, la fel ca SN8, a fost un model de test al rachetei dezvoltat de compania spațială privată a antreprenorului miliardar Elon Musk menită să transporte oameni și marfă în viitoarele misiuni spre Lună și Marte.

Starship SN8, primul prototip care a zburat după o lansare la altitudine mare, a avut o soartă similară în decembrie.

„Trebuie doar să lucrăm puțin la aterizare”, a spus un purtător de cuvânt al companiei, adăugând: „Acesta este un zbor de testare, a doua oară când am zburat cu Starship în această configurație”.

Citește și: Video. Bătaia de joc continuă și în Guvernul de Dreapta! Cum a ajuns o ospătăriță să lucreze la Apele Române! ‘La calculator știți să lucrați?’

Racheta Starship completă, care va avea o înălțime de 120 de metri, este vehiculul de lansare complet reutilizabil de nouă generație al companiei - centrul ambițiilor lui Musk de a face călătoria spațială la prețuri accesibile.

Un prim zbor orbital Starship este planificat pentru sfârșitul anului. Musk a spus că intenționează să-l ducă pe miliardarul japonez Yusaku Maezawa în jurul lunii cu Starship în 2023.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.