Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Uraganul Pamela a atins uscatul în dreptul statului mexican Sinaloa

fr.de
taifun uragan furtuna

Uraganul Pamela, de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, a atins miercuri uscatul în dreptul statului mexican Sinaloa, unde a provocat ploi însemnate cantitativ, relatează EFE.

"Miercuri dimineaţă, centrul uraganului Pamela a atins uscatul în apropiere de municipiul San Ignacio, în Sinaloa", a postat pe Twitter Comisia Naţională a Apei (Conagua). În jurul orei locale 7:00 (12:00 GMT), uraganul se afla la 55 de km sud-est de Elota şi la 65 de km nord-vest de Mazatlán, ambele municipii aflate în statul Sinaloa (nord-vestul Mexicului).

Uraganul Pamela se deplasează spre nor-est cu 22 de km/h însoţit de rafale de vânt de între 120 şi 150 de km/h. Ploile abundente provocate de uragan au condus la anularea mai multor zboruri şi la instituirea de măsuri preventive pentru turiştii şi locuitorii acestui oraş, potrivit autorităţilor locale.

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite a avertizat asupra unei ameninţări "semnificative" de viituri şi alunecări de teren în timpul trecerii uraganului Pamela prin statele mexicane Sinalo, Durango şi Baja. Centrul Naţional pentru Uragane a avertizat, de asemenea, cu privire la riscul unor valuri "mari şi distructive" care ar putea să provoace inundaţii în zonele de coastă, potrivit Agerpres.ro.

În statul mexican Sinaloa a fost decretată stare de alertă. Şaisprezece turişti americani ale căror zboruri fuseseră anulate au fost transferaţi la un adăpost, a declarat Eloy Ruiz, coordonatorul local pentru situaţii de urgenţă. Apeluri de evacuare au fost, de asemenea, adresate populaţiei din cel puţin 80 de cartiere cu risc.

Uraganul este aşteptat să slăbească în intensitate şi să redevină furtună tropicală, pe măsură ce îşi continuă drumul spre nord-est. Furtuna ar urma să ajungă în statele americane Texas şi Oklahoma miercuri seara şi joi, existând riscul de "viituri în zonele urbane".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.