Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Vizita secretă a unui jurnalist israelian la Mecca riscă să deterioreze relaţiile în devenire saudo-israeliene

activenews.eo
Marea Moschee de la Mecca

Un jurnalist israelian care a intrat în oraşul sfânt saudit Mecca unde au voie doar musulmanii este "iresponsabil" şi riscă să deterioreze relaţiile în devenire saudo-israeliene doar pentru ratinguri mass-media, a declarat miercuri un ministru israelian, citat de DPA.

Mecca este considerat sfânt de musulmani deoarece se crede că este locul de naştere al profetului Mahomed, care a întemeiat religia. Doar credincioşilor li se permite să intre în oraş.

Dar Gil Tamari, care a fost în Arabia Saudită pentru a relata despre vizita recentă acolo a preşedintelui Statelor Unite Joe Biden, a profitat vizita în regat pentru a merge la Mecca, conducând şi înregistrând un segment pentru ştirile Canalului 13 israelian.

"Am fost aici la Mecca. Un vis s-a împlinit", a spus el în emisiune, potrivit Agerpres.ro.

Arabia Saudită nu recunoaşte oficial Israelul, dar există semne de dezgheţ în relaţii, în timp ce ambele au început să lucreze împreună pentru a contracara inamicul lor comun, Iranul.

Dar ministrul israelian al cooperării regionale Esawi Frej a criticat emisiunea, în care Tamari era arătat conducând în jurul Marii Moschei din Mecca şi ignorând semnele stradale vizându-i pe "non-musulmani".

"Este iresponsabilă şi dăunătoare difuzarea acestei ştiri doar de dragul ratingurilor", a spus Frej. Pe fondul unui val de critici online, Frej a remarcat de asemenea că aceasta face mai dificil obiectivul Israelului de a normaliza relaţiile cu Arabia Saudită.

De atunci, Tamari şi-a cerut scuze pe Twitter. "Aş dori să reiterez că această vizită la Mecca nu a fost menită să-i ofenseze pe musulmani sau orice altă persoană. Dacă cineva se supără din cauza acestui video, îmi cer profund scuze. Scopul întregului efort a fost să arăt importanţa Meccăi şi frumuseţea ei", a scris el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.