Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Vladimir Putin comunică pentru a 18-a oară cu rușii, într-un format de linie directă

Ruptly
vladimir putin

Miercuri, 30 iunie, Vladimir Putin comunică pentru a 18-a oară cu rușii, într-un format de linie directă. Evenimentul a început la ora 12:00, ora Moscovei și este transmis pe mai multe posturi TV și radio. Pentru aceasta s-au acordat trei ore în rețeaua de difuzare. Cu o zi înainte, șeful statului a avut o întâlnire cu conducerea administrației sale, cu vicepremierii, precum și cu ministrul finanțelor.

Liniile directe televizate au devenit tradiționale și datează de la primul mandat prezidențial al lui Putin. Linia directă-pilot a avut loc la 24 decembrie 2001; cetățenii ruși au trimis 400 000 de întrebări, iar președintele a reușit să răspundă la 46 dintre ele, conversația durând aproximativ două ore și jumătate. Apoi, liderul rus a promis că va continua să discute cu cetățenii, în direct. Un an mai târziu, aproximativ un milion și jumătate de întrebări i-au fost trimise președintelui.

În 2018, formatul evenimentului a fost completat: Putin i-a sunat pe miniștri și autoritățile regionale prin linia video atunci când a fost obligat să rezolve o problemă, să dea instrucțiuni sau să primească explicații. În 2019, președintele a vorbit și cu liderii regionali, cu miniștrii și membrii cabinetului. Atunci, a răspuns la peste 80 de întrebări, iar durata totală a programului a fost de patru ore și opt minute. Recordul a fost stabilit în 2013 – atunci, șeful statului a vorbit cu cetățenii timp de patru ore și 47 de minute.

În 2020, din cauza pandemiei coronavirusului, Kremlinul nu a efectuat o linie directă specială – Putin a răspuns la întrebările cetățenilor în timpul unei mari conferințe de presă, în decembrie.

Fără intermediari

Inovațiile nu au lipsit nici anul acesta. După cum a menționat secretarul de presă prezidențial, Dmitri Peskov, acum, pentru a comunica cu Putin nu sunt necesare, de fapt, camerele de luat vederi și televiziunea – este suficient să ai o aplicație corespunzătoare pe un smartfone, întrucât tocmai pe acest mod de comunicare este pus accentul, astăzi.

«Această aplicație permite oricărui cetățean al țării noastre să devină, de fapt, jurnalist TV, jurnalist radio și, fără intermediari, să-și înregistreze întrebarea vocal, să arate ce îl interesează din lumea înconjurătoare sau să-și formuleze întrebarea în scris. Adică, acesta este o aplicație absolut multi-format pentru smartfone-uri și pe acesta punem accent. <…> Aș spune că deviza acestei linii directe este ”fără intermediari”. Oamenii comunică direct cu șeful statului, cu președintele lor», a spus Peskov.

În plus, așa cum a precizat purtătorul de cuvânt, Putin ”va avea ocazia să vadă întreaga paletă de subiecte care unesc problemele, subtemele, geografia țării, unde și care dintre probleme domină”.

În total, peste un milion de întrebări sunt așteptate la Kremlin; după cum le-a spus Peskov reporterilor, gradul de implicare al cetățenilor este în mod tradițional ridicat. El a menționat că apelurile, mesajele video și SMS-urile continuă, de obicei, să fie primite și procesate în timpul programului, dar chiar și după finalizarea acestuia, lucrările la acestea nu se termină.

Sesizările cetățenilor sunt trimise departamentelor și regiunilor federale pentru a rezolva problemele pe plan local. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a explicat că fondurile pentru depășirea dificultăților exprimate de ruși nu sunt incluse în buget în avans, astfel încât procesul de soluționare a unor probleme poate fi puțin ”întârziat”.

Ce vor rușii

Problemele legate de îngrijirea sănătății domină printre cele pe care rușii le adresează call-centrului de telefonie directă – în special, cetățenii sunt îngrijorați de vaccinare și lupta împotriva coronavirusului și anume ce vaccin să aleagă și care dintre vaccinuri sunt disponibile în clinici.

Potrivit lui Peskov, pe lângă un imens bloc de întrebări legate de coronavirus ”sub toate aspectele sale”, rușii sunt interesați și de subiectele economiei, de ieșirea din criză și de lipsa de medicamente din unele regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.